Ben Simmons ima s Philadelphio še štiriletno pogodbo. Foto: Reuters
Ben Simmons ima s Philadelphio še štiriletno pogodbo. Foto: Reuters

Simmons po poročanju ameriških medijev na treningu ni želel sodelovati v eni izmed obrambnih vaj, zato ga je trener Doc Rivers poslal ven iz dvorane. Vodstvo kluba je pozneje sporočilo, da ga je zaradi nediscipline suspendiralo za eno tekmo.

To je bil tretji zaporedni trening dan Simmonsa po vrnitvi v ekipo. Branilec Philadelphie je že konec avgusta povedal, da se ne namerava več vrniti v Philadelphio in naj mu klub omogoči prestop. Philadelphia je dolgo iskala snubca, a so bile njene zahteve prevelike.

Sorodna novica Simmons se je le nekoliko omehčal

Simmons je trmasto vztrajal, da se ne bo vrnil, a ko je začel izgubljati denar (milijon dolarjev), si je po dolgotrajnem prigovarjanju njegovega agenta le premislil.

Simmons je, kot poročajo Američani, tako rekoč bojkotiral treninge. V nedeljo in ponedeljek je treniral z drugo ekipo in obakrat nezainteresirano zapustil parket v trenutku, ko se je trening končal. V torek se se je pridružil prvemu moštvu.

Rivers naj bi med treningom Simmonsa pozval k eni izmed vaj, a ga je le ta zavrnil. Rivers je ponovil vprašanje, toda Simmons je spet odgovoril ne. Riversu je prekipelo in dejal, naj odide domov. Simmons je spustil žogo in odkorakal iz dvorane.

Zgovoren je tudi komentar prvega zvezdnika ekipe Joela Embiida: "Na tej točki sploh nočem nič več slišati o tem človeku."