Larry Bird in Magic Johnson sta ikoni Lige NBA. Foto: AP
Larry Bird in Magic Johnson sta ikoni Lige NBA. Foto: AP

Po Birdu bo poimenovana nagrada najkoristnejšega posameznika finala Vzhodne konference, po Magicu pa MVP-ja finala Zahoda. Legendarna košarkarja Bostona oziroma Lakersov sta v ligo prišla leta 1979 in tudi po zaslugi njunega rivalstva v 80. letih je Liga NBA začela postajati vse bolj svetovno popularna. Kot je zapisal ESPN, Bird in Magic definirata vsak svojo konferenco in sta tako najprimernejša za poimenovanje nagrade.

Ekipa, ki bo slavila na Vzhodu, bo prejela na novo oblikovan pokal, poimenovan po Cousyju, organizatorju igre Bostona, ki je v karieri osvojil šest naslovov prvaka. Prvak Zahodne konference pa bo dvignil pokal, ki zdaj nosi Robertsonovo ime, organizatorja igre, ki je leta 1971 prvak postal z Milwaukeejem. Košarkarja so počastili zaradi njunega prispevka na igrišču in vpliva, ki sta ga imela kot predsednika NBPA-ja.

Nekoliko so preoblikovali tudi pokal Larryja O'Briena, ki ga bo v vitrino pospravil prvak najmočnejše lige na svetu. Posodobljena različica vsebuje novo krožno podlago z vrezanimi imeni vseh dozdajšnjih prvakov. Nekoliko spremenjen je tudi videz žoge na vrhu. Posodobili so tudi pokal Billa Russella, ki ga prejme MVP finala.