Derrick Jones Jr. z nagrado za najboljšega v tekmovanju v zabijanju. Foto: Reuters
Derrick Jones Jr. z nagrado za najboljšega v tekmovanju v zabijanju. Foto: Reuters

Zaključni dvoboj v zabijanju je znova postregel s precej razburjenja, saj so bili številni prepričani, da bi moral nagrado za najboljšega osvojiti Aaron Gordon, a je košarkar Orlanda še drugič v karieri tesno izgubil, potem ko ga je v podobno napetem dvoboju leta 2016 premagal Zach LaVine. V prvem krogu je bil Gordon s 100 točkami najboljši, Jones jih je dobil 96, s tem pa sta premagala Pata Connaughtona (Milwaukee) in Dwighta Howarda (LA Lakers).

Komisar Lige NBA Adam Silver je na novinarski konferenci v Chicagu oznanil, da bo odslej nagrada za najkoristnejšega košarkarja All Star tekme poimenovana po tragično preminulem zvezdniku lige, Kobeju Bryantu.

Sodniki najprej niso mogli odločiti med finalistoma, saj so obema obakrat namenili po 50 točk. Zato sta dobila še dva poskusa, pri čemer sta oba začela z novimi 50 točkami, Jones je za drugo zabijanje prejel 48 točk, košarkar Orlanda pa s skokom prek najvišjega košarkarja v Ligi NBA, Tacka Falla, ki meri v višino kar 231 centimetrov, 47. Predtem je za vsa zabijanja dobil po 50 točk.

Občinstvo v Chicagu je bilo vidno presenečeno in je sodnike nagradilo z žvižgi. "To je to. Konec je. Čutim, da bi moral imeti dve nagradi za zabijanje, veste, kaj mislim? V tem pogledu sem končal. Moj naslednji cilj je biti najboljši v metanju trojk," je bil jezen Gordon, ki sicer ne slovi kot ostrostrelec z razdalje.

Na spretnostnem poligonu je presenetljivo slavil center Miamija Adebayo, ki je dokazal, da gre za vsestranskega košarkarja, s poligonom pa je v vseh nastopih opravil praktično brez napak. V prvem krogu je premagal favoriziranega Spencerja Dinwiddieja (Brooklyn), v drugem Pascala Siakama iz Toronta, v finalu pa še Litovca, ki brani barve Indiane, Domantasa Sabonisa.

Na tekmovanju v metu trojk je bil najnatančnejši Hield. 27-letni košarkar Sacramenta je v obeh krogih dosegel 27 točk. V finalu je premagal Phoenixovega Devina Bookerja in nekdanjega košarkarja Olimpije Davisa Bertansa, ki zdaj brani barve Washingtona. Booker, zmagovalec leta 2018, je dosegel 26 točk, Latvijec pa 22. Branilec naslova Joe Harris (Brooklyn) je izpadel v prvem krogu. Hield je sicer v boju za zmago začel slabše kot Booker, a je zadel zadnji met v seriji z dvojnimi točkami, s čimer je prehitel nasprotnika.

All Star vikend se je v Chicagu začel s petkovo tekmo vzhajajočih zvezd med Američani in selekcijo Sveta, katere kapetan je bil Luka Dončić. Uspešnejši so bili ameriški košarkarji, ki so novinci ali v Ligi NBA igrajo drugo sezono. Prestižni dogodek se bo v nedeljo zaključil z osrednjim dogodkom, srečanjem največjih zvezd lige, na tekmi pa bo v prvi peterki zaigral tudi Dončić.