Trey Burke dobro pozna Dallas (tam je igral v lanski sezoni) in se bo lahko hitro prilagodil sistemu igre. Foto: AP
Trey Burke dobro pozna Dallas (tam je igral v lanski sezoni) in se bo lahko hitro prilagodil sistemu igre. Foto: AP

Moštva v Ligi NBA se pripravljajo na nadaljevanje sezone, ki bo potekalo v Orlandu, medtem pa predstavljajo še zadnje kadrovske menjave. Ker se pri Dallasu center Willie Cauley-Stein zaradi rojstva otroka (to se bo zgodilo v tem mesecu) ne namerava udeležiti zaključka lige, so Mavericsi, da bi ostali pri maksimalnem številu igralcev (15), pripeljali 27-letnega Treya Burka.

Burke je lani že igral za Dallas (v klub je prišel pri odmevnem poslu, pri katerem je član Dallasa postal tudi Kristaps Porzingis) in je na 25 tekmah v povprečju dosegal po 9,7 točke in 2,6 podaje v 17 minutah igre. V tej sezoni je bil član Philadelphie, za katero je zbral po 5,9 točke in 2,1 podaje.

Burke, ki je bil na univerzi v Michiganu med najbolj nadarjenimi igralci, bo menjava Luki Dončiću na mestu organizatorja igre. Prednost naj bi dobil pred 35-letnim JJ-jem Bareo.

Dallas 31. julija s Houstonom

Liga NBA se bo po koronskem premoru nadaljevala 31. julija. Dallas bo tistega dne igral s Houstonom, dan zatem pa bo Goran Dragić z Miamijem igral proti Denverju Vlatka Čančarja.

JR Smith okrepil Lakerse
Los Angeles Lakersi so se okrepili s 34-letnim JR-jem Smithom, ki je s prvim zvezdnikom ekipe LeBronom Jamesom sodeloval že v zmagovalni zasedbi Clevelanda. Šestnajstkratni prvaki Lige NBA so tako okrepili obrambno linijo, saj Smith velja za odličnega obrambnega igralca, ki je bil eden ključnih mož Clevelanda leta 2016 pri osvojitvi naslova. Smith je bil leta 2013 v dresu New York Knicks izbran za najboljšega šestega igralca lige, pred podpisom pogodbe z Lakersi do konca sezone pa je bil prost igralec, saj od novembra 2018 ni odigral nobene uradne tekme. Smith je mesto v ekipi dobil, potem ko se je Avery Bradley zaradi osebnih razlogov odpovedal sodelovanju na zaključku lige v Orlandu.

Okuženih 25 košarkarjev
Od preteklega tedna, ko so v ligi zaradi nadaljevanja sezone začeli testirati košarkarje na novi koronavirus, so med igralci odkrili 25 okužb, okuženih pa je tudi deset članov spremljevalnega osebja. Skupaj je bilo od 24. junija testiranih 351 košarkarjev in 884 članov spremljevalnega osebja. Vsi okuženi morajo v samoizolacijo.