Lamar Odom še ni rekel zadnje besede v profesionalni karieri, odpravlja se na Kitajsko. Foto: EPA
Lamar Odom še ni rekel zadnje besede v profesionalni karieri, odpravlja se na Kitajsko. Foto: EPA
Odom je kariero v Ligi NBA začel leta 1999. Med letoma 2004 in 2011 je bil član kluba Los Angeles Lakers, s katerim je dvakrat tudi osvojil šampionski prstan. Foto: EPA

38-letni prvak Lige NBA iz let 2009 in 2010 je sporočil, da bo igral na Kitajskem, ni pa razkril svojega novega kluba.

Odom je novico o obuditvi kariere objavil na družbenem omrežju Instagram. Tam se je zahvalil tudi nekdanjemu soigralcu Stephonu Marburyju za navdih.

Marburyjeva kariera je morda tudi Odoma spodbudila h kitajskemu nadaljevanju košarkarske poti, saj Marbury že od leta 2010 igra na Kitajskem, v zadnji sezoni je bil član kluba Beijing Fly Dragon, pred tem pa je bil sedem sezon pri ekipi Beijing Duck.

Uspešna kariera v Ligi NBA
V Ligi NBA, kjer je bil z Los Angeles Lakers dvakrat prvak, je Odom nazadnje igral v sezoni 2012/13, naslednje leto je imel še kratko evropsko avanturo pri španski Kutxi Laboral. V NBA-ju je med letoma 1999 in 2013 odigral 1.071 tekem, v povprečju je na njih dosegal po 13,3 točke in 8,4 skoka.

Težave v zasebnem življenju
Po letu 2015 se je redko pojavljal v javnosti, so pa prišle na dan njegove težave zaradi zasvojenosti s kokainom. Leta 2015 je bil zaradi tega v smrtni nevarnosti, saj so ga, potem ko so ga nezavestnega našli v nekem bordelu v ameriški zvezni državi Nevada, v bolnišnici komajda rešili. Zdravljenje je bilo uspešno in lani je sporočil, da se je rešil odvisnosti.