Kevin Durant je trenutno poškodovan, sicer pa je v tej sezoni v povprečju prispeval 29,7 točke na tekmo. Foto: AP
Kevin Durant je trenutno poškodovan, sicer pa je v tej sezoni v povprečju prispeval 29,7 točke na tekmo. Foto: AP

Pričakoval se je razburljiv dan prestopnega roka. Dallas je v nedeljo poskrbel za odmeven prestop, ko je iz Brooklyna pripeljal Kyrieja Irvinga. Newyorška franšiza pa je zdaj ostala še brez drugega superzvezdnika. Kot poroča ESPN, se Durant znova seli. Izvrstni krilni košarkar je postal novi član Sunsov, ki so v zameno zanj med Netse poslali Mikala Bridgesa, Cama Johnsona, Jaeja Crowderja in štiri bodoče izbore prve izbore nabora. Hkrati sta kluba zamenjala izbora nabora leta 2028, v Arizono pa prihaja tudi TJ Warren.

34-letni Durant je v Brooklyn prišel pred tremi sezonami in pol. Prvo sezono je izpustil zaradi poškodbe ahilove tetive, pozneje pa z Mrežicami ni izpolnil velikih pričakovanj. V Ligi NBA je najprej igral za Seattle, ki se je nato po njegovi uvodni sezoni, ko je bil izbran za novinca leta, preselil k Oklahoma Cityju. Thunder je z njim v glavni vlogi zaigral v finalu leta 2012, a klonil pred Miamijem. V tem dresu je bil leta 2014 izbran za MVP-ja rednega dela, hkrati pa je bil štirikrat prvi strelec lige.

Veliko prahu je dvignil njegov prestop k izjemno močnemu Golden Statu. Dvakrat je z Bojevniki postal prvak, obakrat pa je bil najučinkovitejši posameznik finala. Durant je v zadnjih letih blestel tudi v dresu ZDA. V svoji zbirki ima tri zlate olimpijske medalje, leta 2010 pa je bil tudi del moštva, ki je postalo svetovni prvak. V vseh akcijah je bil prvi reprezentančni strelec.

Russell Westbrook je zadnjo tekmo v dresu Lakersov odigral v torek, ko je LeBron James postal najboljši strelec v zgodovini lige. Foto: Reuters
Russell Westbrook je zadnjo tekmo v dresu Lakersov odigral v torek, ko je LeBron James postal najboljši strelec v zgodovini lige. Foto: Reuters

Westbrook le zapušča Lakerse

Po številnih neuspešnih pogovorih je generalnemu menedžerju LA Lakersov Robu Pelinki uspelo najti prava kluba za menjavo igralcev. Russell Westbrook bo odšel k Utahu, D'Angelo Russell se po šestih letih vrača v Los Angeles, Mike Conley pa bo okrepil Minnesoto. V torek je bil v Los Angelesu nepozaben večer, ko je LeBron James postal najboljši strelec Lige NBA vseh časov. Na račun so prišli ljubitelji košarke, ki so s telefoni snemali zgodovinski dogodek in ga objavljali na družbenih omrežjih.

Dolgoletni navijači Jezernikov so se lahko le držali za glavo, saj so njihovi ljubljenci doživeli grenek poraz proti Oklahomi s 130:133. Obramba je bila katastrofalna, izgubili so kar 20 žog, od tega Westbrook šest.

Vroče je bilo že od odmoru

Trenerju Darvinu Hamu je prekipelo že ob odmoru. V garderobi je bilo zelo glasno, z Westbrookom sta si izmenjala nekaj krepkih besed, je poročal ESPN. V zadnji četrtini je nato zvezdnik dosegel 14 od 27 točk, a vse skupaj je bilo precej prepozno.

30. poraz v sezoni je pomenil, da v boju za končnico časa zmanjkuje. Razlike na Zahodu so minimalne in boj se je razplamtel že pred tekmo All Star. Vodstvo kluba je moralo ukrepati. Westbrook, Juan Toscano-Anderson, Damian Jones in prvi prvi izbor na naboru leta 2027 se selijo k Utahu.

D'Angelo Russell, Malik Beasley in Jarred Vanderbilt so novi člani Lakersov. Veteran Mike Conley in Nickeil Alexander-Walker sta odšla v Minnesoto.

D'Angelo Russell je bil novinec v sezoni 2015/16, ko je zadnjo sezono v bogati karieri odigral Kobe Bryant. Lakersi so dobili le 17 tekem. Zdaj imajo precej močnejše moštvo, ki pa že tretjo sezono zapored igra precej pod pričakovanji. Foto: Reuters
D'Angelo Russell je bil novinec v sezoni 2015/16, ko je zadnjo sezono v bogati karieri odigral Kobe Bryant. Lakersi so dobili le 17 tekem. Zdaj imajo precej močnejše moštvo, ki pa že tretjo sezono zapored igra precej pod pričakovanji. Foto: Reuters

Westbrook se ni znašel v Los Angelesu

34-letni Westbrook je enajst let igral za Oklahomo. Leta 2012 je zaigral tudi v finalu Lige NBA in bil pet let zatem MVP rednega dela. V zadnjih petih sezonah bo Utah že njegov peti klub. V Los Angelesu se ni znašel, imel je zelo slab met (41,7-odstoten iz igre). V letošnji sezoni je zbral 15,9 točke, 6,2 skoka in 7,5 podaje na tekmo. Do konca te sezone bo zaslužil neverjetnih 47 milijonov ameriških dolarjev, a poleti se pogodba izteče in postal bo prosti igralec.

Russell prvi dve sezoni kariere igral za Lakerse

D'Angelo Russell je bil drugi izbor na naboru leta 2015. Lakersi so si od organizatorja igre z univerze Ohio State ogromno obetali, vendar so ga že junija 2017 v menjavi igralcev poslali v Brooklyn. V sezoni 2019/20 je igral za Golden State, zadnje tri sezone pa je preživel v Minnesoti. 26-letnik je v letošnji sezoni v povprečju zbral 17,9 točke in 6,2 podaje na srečanje.

Za posel so se dogovorile tri ekipe, ki se borijo za mesta v končnici na Zahodu in so zelo skupaj na lestvici. Minnesota in Utah sta še med deseterico, Lakersi pa imajo dva poraza več in so na 13. mestu.

Hart odhaja v New York, Pöltl znova v Torontu

New York je okrepil Josh Hart, ki v tej sezoni v povprečju dosega 9,5 točke in 8,2 skoka na tekmo. V Portland se v zameno selijo Cam Reddish, Ryan Arcidiacono in Svjatoslav Mihajluk. Moštvi sta si izmenjali še dva izbora nabora. Hart bo znova zaigral z Jalenom Brunsonom, s katerim sta univerzo Villanova popeljala do naslova Lige NCAA leta 2016.

Avstrijski center Jakob Pöltl se vrača v Toronto, kjer je začel svojo kariero v NBA-ju. V San Antonio se je preselil leta 2018 v poslu za Kawhija Leonarda. Spursi so zdaj zanj prejeli Khema Bircha in izbor prvega kroga leta 2024 ter dva izbora drugega kroga nabora. Kot piše ESPN, Raptorsi nameravajo poleti s Pöltlom podpisati novo pogodbo.