Anthony Edwards je blestel v Ligi NCAA v dresu Georgie. Foto: AP
Anthony Edwards je blestel v Ligi NCAA v dresu Georgie. Foto: AP

Letošnji nabor ni imel izrazitega favorita. Edwards, Wiseman in Ball so bili vsi prepoznani kot številka ena v različnih časovnih obdobjih. Na koncu se je Minnesota odločila za Edwardsa, ki najbolj ustreza prvima zvezdnikoma ekipe D'Angelu Russellu in Karlu Anthonyju Townsu. Edwards je igral za Georgio in v povprečju dosegal 19,1 točke na tekmo.

Wiseman, 216 cm visoki center, je za univerzo Memphisa prejšnjo sezono odigral le tri tekme. Pod košem bojevnikov bo združil moči s prekaljenim veteranom Draymondom Greenom.

Ball je mlajši brat košarkarja New Orleansa Lonza Balla. Igral je v Litvi in Avstraliji, kjer je v povprečju dosegal 17 točk, 7,5 skoka in 7 podaj na tekmo. Lonzo je bil izbran kot drugi na naboru leta 2017. Sta prva brata v zgodovini, ki sta bila izbrana med prvo peterico.

Poškodba Klaya Thompsona

Branilec Golden Stata Klay Thompson, ki je zaradi strgane križne vezi v kolenu izpustil celotno prejšno sezono, je na treningu znova utrpel poškodbo na desni nogi. Kako huda je poškodba, se še ne ve. Pri Bojevnikih upajo, da ni strgana ahilova tetiva.

Kot četrtega je Chicago izbral krilnega igralca Patricka Williamsa, kot petega pa Cleveland Isaaca Okora, prav tako krilnega košarkarja.

Najvišje iz Evrope izbran Hayes na sedmem mestu, Avdija deveti
Prvi Evropejec je bil izbran na sedmem mestu, in sicer Killian Hayes, ki ga je izbral Detroit. 19-letni branilec je igral v Ulmu pod taktirko Jake Lakoviča. Izraelca Denija Avdijo, ki je igral za Maccabi iz Tel Aviva, je izbral Washington. Kot 17. je bil izbran 18-letni srbski center Aleksej Pokuševski, ki je pristal v Oklahomi.

Dallas za Curryja dobil Richardsona
Dallas, pri katerem blesti Luka Dončić, je v svoje vrste zvabil Josha Greena iz univerze Arizona, ki je bil 16. izbor na letošnjem naboru, iz drugega kroga pa Tyrella Terryja z univerze Stanford. Pri teksaški zasedbi so že naredili prvo kadrovsko potezo, v zameno za Setha Curryja bo iz Philadelphie k njim prišel Josh Richardson, nekdanji košarkar Miamija, ter 36. izbor te ekipe na letošnjem draftu Tyler Bey.

Miami, pri katerem igra Goran Dragić, zdaj prost igralec, je na letošnjem naboru v prvem krogu izbral Preciousa Achiuwa, dosedanjega člana ekipe Memphis Tigers v ligi AAC.

Košarkarja Olimpije Simonovića izbral Chicago
V drugem krogu je bil na 44. mestu izbran Marko Simonović, košarkar Cedevite Olimpije, na posoji v Megi. Izbral ga je Chicago. 21-letni krilni center v Ligi Aba letos v povprečju dosega 16,3 točke, 7 skokov ter 1,7 podaje na tekmo ob 51,3-odstotnem metu.


Nabor NBA 2020 -– prvi krog
1. Minnesota - Anthony Edwards
2. Golden State - James Wiseman
3. Charlotte - LaMelo Ball
4. Chicago - Patrick Williams
5. Cleveland - Isaac Okoro
6. Atlanta - Onyeka Okongwu
7. Detroit - Killian Hayes
8. New York - Obi Toppin
9. Washington - Deni Avdija
10. Phoenix - Jalen Smith
11. San Antonio - Devin Vassell
12. Sacramento - Tyrese Haliburton
13. New Orleans - Kira Lewis Jr.
14. Boston - Aaron Nesmith
15. Orlando - Cole Anthony
16. Portland - Isaiah Stewart - menjava v Detroit
17. Minnesota - Aleksej Pokuševski - menjava v Oklahomo
18. Dallas - Josh Green
19. Brooklyn - Saddiq Bey - menjava v Detroit
20. Miami - Precious Achiuwa
21. Philadelphia - Tyrese Maxey
22. Denver - Zeke Nnaji
23. New York - Leandro Bolmaro - menjava v Minnesoto
24. Milwaukee - RJ Hampton - menjava v Denver
25. Oklahoma - Immanuel Quickley - menjava v New York
26. Boston - Payton Pritchard
27. Utah - Udoka Azubuike
28. LA Lakers - Jaden McDaniels - menjava v Minnesoto
29. Toronto - Malachi Flynn
30. Boston - Desmond Bane - menjava v Memphis