Glenn
Glenn "Doc" Rivers je že 21 let trener v Ligi NBA, potem ko je bil med letoma 1983 in 1996 organizator igre. Igral je za Atlanto, LA Clipperse, New York in San Antonio, sedel pa je na klopi Orlanda, Bostona (prvak junija 2008) in Clippersov. Foto: Reuters

Lastnik Steve Ballmer je pojasnil, da sta po pogovoru prišla do skupne odločitve. Lani poleti sta se Clippersom pridružila zvezdnika Kawhi Leonard (MVP finala 2014 in 2019) in Paul George. V rednem delu sezono so zasedli drugo mesto z 49 zmagami in 23 porazi.

V končnici v Orlandu so Clippersi izločili Dallas s 4:2 v zmagah, potem ko jim je sijajni Luka Dončić povzročal velike težave. V polfinalu Zahoda so proti Denverju vodili s 3:1 in vsi so že napovedovali prvi obračun ekip iz Los Angelesa v končnici. Do tega ni pršlo, saj so Nuggetsi nadomestili 16, 19 in 12 točk zaostanka in zrežirali epski preobrat.

Postavil temelje za svetlo prihodnost
Clippersi so franšiza, ki je bila ustanovljena leta 1970. Najprej so igrali v Buffalu, nato šest sezon v San Diegu, od leta 1984 pa v Los Angelesu. Niti enkrat še niso igrali v konferenčnem finalu, letos so bili zares blizu in razočaranje je bilo seveda ogromno.

"Rivers je bil izjemen za našo franšizo. Pravi ambasador našega kluba. Postavil je temelje za svetlo prihodnost," je poudaril Ballmer.

58-letni Rivers je leta 2008 popeljal Boston do edinega naslova prvaka v zadnjih 34 letih. Junija 2013 je prišel v Los Angeles, v rednem delu sezone je zbral 356 zmag in 208 porazov.

Edini trener, ki je trikrat zapravil vodstvo s 3:1 v zmagah
"Eden izmed mojih ciljev je bil naslov prvaka. Želel sem ustvairiti franšizo, ki bi zmagovala. Nekaj ciljev sem izpolnil, vseh pa mi ni uspelo. Konec sezone je pomenil veliko razočaranje za vse, a ekipa ima prihodnost. Zelo sem vesel, da sem lahko vodil Clipperse in zahvaljujem se navijačem, ki so doživeli že veliko težkih časov," je sporočil Rivers, ki je edini trener v zgodovini lige s tremi grenkimi porazi po vodstvu s 3:1 v zmagah. Pred letošnjim izpadom je s Clippersi leta 2015 zapravil vodstvo s 3:1 proti Houstonu. Leta 2003 je sedel na klopi Orlanda, ki je v uvodnem krogu končnice izpadel proti Detroitu po vodstvu s 3:1 v zmagah.

Njegova pomočnika v tej sezoni sta bila Sam Cassell in Tyronn Lue. Oba sta zdaj med kandidati za novega glavnega trenerja. Lue je leta 2016 popeljal Cleveland do edinega naslova prvaka.

Houston, Indiana, Philadelphia, Oklahoma City in New Orleans prav tako iščejo trenerja in zelo verjetno bo Rivers kmalu dobil novo službo.