Adam Silver. Foto: AP
Adam Silver. Foto: AP

Pred tem je Silver govoril, da bi se sezona lahko začela do božiča, a dodal, da je še vedno veliko neznank glede novega koronavirusa.

Silver prav tako upa, da bodo lahko izvedli celotno sezono z 82 tekmami rednega dela, in to pred navijači. Običajno se sezona začne jeseni.

Brez najboljših NBA-jevcev v Tokiu?

Nov spored sezone bo skoraj zagotovo vplival tudi na olimpijske igre, saj se bo sezona zavlekla vse do julija, ko se bodo začele olimpijske igre. Zaradi tega je vprašljivo tudi, ali bodo košarkarji iz Lige NBA lahko pomagali svojim reprezentancam na največjem športnem tekmovanju.

"Veliko je odličnih ameriških košarkarjev in morda najboljših 15 ne bo moglo igrati v Tokiu. Seveda, obstaja tudi veliko število NBA-jevcev, ki igrajo za svoje države. To je nekaj, kar bomo reševali sproti," je za CNN povedal Adam Silver. Dodal je: "Gre za zelo edinstvene in nenavadne okoliščine tako za nas kot za olimpijsko gibanje. Morali bomo nekako najti način, kako združiti ta dva konkurenčna vidika."

Liga NBA je bila marca prva med veliki ligami, ki je prekinila sezono zaradi pandemije. Po prekinitvi je nadaljevala tekmovanje v Orlandu, trenutno pa sta na sporedu finala konferenc. Sezona se bo končala sredi oktobra.