Že dolgo ni ob smrti kake znane osebnosti na dan privrelo toliko čustev kot ob smrti Kobeja Bryanta. Foto: Reuters
Že dolgo ni ob smrti kake znane osebnosti na dan privrelo toliko čustev kot ob smrti Kobeja Bryanta. Foto: Reuters

Njegova dresa s številkama 8 in 24 sta bila obvezna oprema ne samo navijačev Los Angeles Lakersov, ampak tudi številnih nevtralnih ljubiteljev športa, ki so se poistovetili z enim najbolj prepoznavnih športnikov vseh časov. "Michaela Jordana sem vzljubil zaradi Michela Jordana, zaradi Kobeja Bryanta sem se zaljubil v košarko," je na Twitterju zapisal eden izmed njih.

Bryant je bil Michael Jordan zdajšnje generacije košarkarjev. "Zaradi Kobeja sem po gledanju finala leta 2010 začel igrati košarko. Prej nikoli nisem gledal košarke, in to je bil preobrat v mojem življenju. Želel sem biti kot Kobe," je na Twitterju zapisal zvezdnik Philadelphie Joel Embiid.

LeBron James in Tiger Woods v šoku po smrti prijatelja Bryanta

Vsi so želeli biti kot Kobe. Nasmeh in karizma, ki jo je izžareval, ko je stopil na parket, v prostor, sta bila temelja mentorstva številnih vrhunskih športnikov. "Dragi, veliki brat. Hvala, ker si povsod navdihoval ljudi. Ti sploh ne veš, koliko src si se dotaknil. Hvala, ker si bil tako ponižen in se nisi vedel vzvišeno. Hvala, ker si mi včasih pošiljal sporočila 'a si v redu?', ker si vedel, kakšno zmedo imam v glavi," je v slovesu od Kobeja zapisala teniška igralka Naomi Osaka.

Kobe Bryant je bil izmed teniške velike trojice najbolj naklonjen Novaku Đokoviću. "Novak je moj igralec," je v enem izmed intervjujev na OP ZDA povedal Kobe.

Najboljši strelec Lige NBA Kareem Abdul Jabbar je Bryanta spoznal kot enajstletnika. Bil je dober prijatelj z njegovim očetom. "Težko si zamišljam, kako se s to bolečino spopadajo njegovi starši. Kobe je bil izjemen oče, športnik, ki je navdihnil celotno generacijo mladih. Bil sem v dvorani, ko je dosegel 81 točk. To si bom zapomnil za vedno."

Shaquille O'Neal je bil z Bryantom tvorec šampionskih Jezernikov.

Legenda Lakersov Magic Johnson:

Eden bolj čustvenih je bil trener LA Clippersov Doc Rivers, ki ni mogel zadrževati solz.

Bryantova smrt je za zvezdnika golfa Tigerja Woodsa eden najbolj "šokantnih in tragičnih dogodkov".

LeBron James, ko je izvedel novico o Bryantovi smrti.

Dwyane Wade: "Danes je eden izmed najbolj žalostnih dni v mojem življenju."

Michael Jordan: "Besede ne morejo opisati bolečine, ki jo čutim. Rad sem ga imel. Bil mi je kot brat. Veliko sva govorila, in te pogovore bom pogrešal." Na svojem profilu na Twitterju je objavil intervju z Bryantom, v katerem ta govori, da je "življenje prekratko in da je treba iti z nasmehom naprej."

Dirk Nowitzki: "To me je res prizadelo. Vedno se bom spominjal, kako sem hitel s tekem, da bi lahko gledal tvojo prevlado v zadnji četrtini."

Goran Dragić je izrekel sožalje ob fotografiji, na katerem se objema z Bryantom.

Od Kobeja sta se poslovila tudi nekdanji in zdajšnji predsednik ZDA.