Foto: Reuters
Foto: Reuters

Košarkarica New Yorka je lani poleti navdušila na vikendu All Star Lige WNBA, ko je v metanju trojk zbrala rekordnih 37 točk od 40 mogočih. Zadela je 25 metov od 27, vmes je bila natančna kar 20-krat zapored. Navdušenje nad njenim nastopom je prek družbenih omrežij delil Curry, najboljši ostrostrelec vseh časov, Ionescu pa ga je potem v šali pozvala na dvoboj.

Ideja se je uresničila na vikendu All Star Lige NBA v Indiani, Steph pa je obračun dobil z 29:26. Ionescu je začela s sedmimi natančnimi meti, na koncu pa je s 26 točkami izenačila izkupiček Lillarda, ki je v Gainbridge Fieldhousu zmagal v trojkah. Curry, ki je že dvakrat zmagal v tem tekmovanju, se ga letos ni udeležil, je pa znova dokazal, da je zares izjemen strelec z razdalje. Z obeh kril je zadel vse mete, na zadnjo postajo pa je prišel z 21 točkami. Prvi poskus je nato zgrešil, zaključil pa v velikem slogu s štirimi zadetimi zapored, kar mu je prineslo 29 točk.

"Ko sem videl, kako je Sabrina začela, se mi je takoj odvrtel film njenega lanskega metanja. Seveda je s tem dodala nekaj pritiska. Želel sem le dobro začeti, na srečo sem ujel ritem. Bila je lepa popestritev, dobro metanje in oba sva se zabavala. S Sabrino sva se pogovarjala, da je res lepo, da narediva nekaj, česar še ni bilo," je dejal zvezdnik Golden Stata.

"Steph je zmagal z razlogom. Zasluženo, bom ga pa naslednjič skušala premagati. Velika stvar je, da sva se lahko tako pomerila. Spoštovanje, ki sem ga dobila od različnih igralcev, predvsem pa od Stepha, ki zares spoštuje dobrega strelca z razdalje, pomeni veliko. S tem smo pokazali otrokom in vsem ljudem, ki ne verjamejo oziroma sploh ne gledajo ženskega športa, da znamo tudi dekleta poskrbeti za šov," je dodala Ionescu.

Mac McClung je postal peti košarkar, ki je ubranil naslov v zabijanju. Zaključil je z zabijanjem prek Shaquilla O’Neala, za kar si je prislužil 50 točk. 188 centimetrov visoki košarkar ima za sabo le štiri odigrane tekme v Ligi NBA, sicer pa je trenutno član moštva Osceola Magic iz Kissimmeeja v razvojni ligi. Moštvo je podružnica NBA-ekipe Orlando Magic. Zmago so v zabijanju pred njim ubranili še Zach LaVine leta 2016, Nate Robinson pred 14 leti, Jason Richardson leta 2003 in Michael Jordan leta 1988.

McClung ubranil zmago v zabijanju, Lillard pa v metanju trojk

Drugo leto zapored je zmagal tudi Damian Lillard, ki je bil znova najboljši v metih izza črte. Na zadnjo postajo v finalu je branilec Milwaukeeja prišel izenačen s Traejem Youngom pri 24 točkah. Za zmago je potreboval le en met, toda prve štiri je zgrešil, zadnjega pa le zadel za ubranitev lovorike najboljšega ostrostrelca. Postal je osmi igralec, ki je večkrat zmagal v trojkah, prvi po Jasonu Kaponu leta 2008 pa je ubranil zmago. V uvodnem krogu so po 26-krat zadeli Lillard, Young, Karl-Anthony Towns in Tyrese Haliburton, tako da so odločali dodatni meti.

V spretnostnem izzivu je zmagala domača zasedba Indiana Pacers. Sestavljali so jo Haliburton, Bennedict Mathurin, ki je v petek blestel na tekmi novincev, in Myles Turner. Premagali so ekipo All Star, ki so jo sestavljali Atlantin Young, Torontov Scottie Barnes in Philadelphiin Tyrese Maxey.