LaMarcus Aldridge je v karieri v povprečju dosegal 19,4 točke in 8,2 skoka na tekmo. Foto: AP
LaMarcus Aldridge je v karieri v povprečju dosegal 19,4 točke in 8,2 skoka na tekmo. Foto: AP

Potem ko je pred petimi meseci 36-letni Aldridge zaradi težav s srcem končal kariero, je sedemkratni udeleženec tekme All Star zdaj dobil zdravniško dovoljenje za nadaljevanje športne poti. Za Brooklyn je pred odločitvijo odigral pet tekem, zdaj pa bo z Mrežicami podpisal enoletno pogodbo, s katero bo zaslužil 2,6 milijona dolarjev, piše ESPN. Prihajajoča sezona bo za nekdanjega košarkarja San Antonia in Portlanda že 16. Brooklyn ima tako izjemno širino v moštvu. S klopi bodo prihajali kar trije visoki košarkarji, ki so že zaigrali na All Star tekmi – Aldridge, Blake Griffin in Paul Millsap, ki je z njimi sodelovanje sklenil pred kratkim.

Jordan naj bi se po poročanju ESPN-a dogovoril za odkup pogodbe z Detroitom, zatem pa bo podpisal za Lakerse, ki bodo tako pripeljali novega veterana. V petek se je 33-letni center, ki je trikrat zaigral na tekmi All Star, iz Brooklyna preselil med Pistonse, kjer pa ne bo nadaljeval svoje kariere. Tako bo znova zaigral v Los Angelesu, kjer je deset let nosil dres Clippersov. Iz Detroita sta v Brooklyn odšla Jahlil Okafor in Sekou Doumbouya, poleg Jordana pa so bili v posel vključeni še izbori drafta. Na položaju centra bodo imeli Lakersi tako tri izjemno izkušene košarkarje – Dwighta Howarda, Marca Gasola in Jordana, ki je poleg Clippersov in Netsov igral še za Dallas in New York.

Medtem sta se po poročanju ESPN-a Memphis in Boston dogovorila za menjavo, po kateri bo med Celticsi pristal španski reprezentant Juancho Hernangomez, med Grizlije pa se bosta preselila Carsen Edwards in Kris Dunn. Hernangomez je pred kratkim prišel v Memphis iz Minnesote, Dunn pa se je Keltom pridružil prejšnji mesec v menjavi, v kateri sta sodelovala še Atlanta in Sacramento.