Tony Parker je šestkrat zaigral na tekmi zvezdr, trikrat pa je bil imenovan v drugo peterko lige. Foto: Reuters
Tony Parker je šestkrat zaigral na tekmi zvezdr, trikrat pa je bil imenovan v drugo peterko lige. Foto: Reuters

Čeprav podrobnosti sodelovanja 36-letnega organizatorja igre s Hornetsi še niso znane, pa ameriški mediji poročajo, da bo v teh dveh sezonah zaslužil deset milijonov dolarjev. Parker je po 17 letih zapustil San Antonio in nov izziv našel pri Sršenih, kjer bo igral pod taktirko Jamesa Borrege, ki je novo ime na klopi Charlotta. 40-letni ameriški strokovnjak je kar deset let deloval pri Spursih kot pomočnik trenerja.

Parker je bil leta 2001 28. izbor na naboru. Postal je ključni mož San Antonia, kjer je tvoril udarno navezo s Timom Duncanom in Manujem Ginobilijem. Štirikrat je z Ostrogam osvojil šampionski prstan, leta 2007 pa je bil odlični 'play' izbran tudi za MVP-ja finalne serije. V NBA-ju je odigral že 1.424 tekem, v povprečju pa je v rednem delu dosegal nekaj manj kot 16 točk na tekmo, v končnici pa 18. Pred prihodom je bil član zdaj že nekdanjega Paris Racinga, med 'lockoutom' pa je zaigral za Asvel, kjer je zdaj predsednik kluba.

Izjemen pečat je pustil tudi v reprezentančni košarki. S Francijo je na evropskih prvenstvih osvojil štiri medalje. V letih 2005 in 2015 je bil bronast, leta 2011 v Litvi srebrn, krono reprezentančni poti pa je postavil leta 2013 v Ljubljani, ko je Francijo popeljal do evropskega naslova, sam pa je bil izbran za MVP-ja turnirja. Na EuroBasketih je dosegel 1.104 točke, več od njega jih je dal le Pau Gasol.

Love zdaj glavni steber Clevelanda
Kevin Love je podaljšal pogodbo s Cleveland Cavaliers, po poročilih ameriških medijev naj bi šlo za štiriletno pogodbo v vrednosti 120 milijonov dolarjev. Love je eden stebrov ekipe Clevelanda odkar se je leta 2014 preselil iz Minnesote Timberwolves, po odhodu superzvezdnika LeBrona Jamesa v Los Angeles Lakers pa bo njegova vloga še pomembnejša. Love je s Konjeniki osvojil naslova prvaka NBA leta 2016, v zadnjih dveh finalih in v finalu 2015 pa je izgubil proti Golden State Warriors, letos z metlo (0:4), kar je tudi botrovalo k odločitvi Jamesa, da zapusti Cleveland.