Beno Udrih je po uspešni NBA-karieri zavil v trenerske vode. Foto: Reuters
Beno Udrih je po uspešni NBA-karieri zavil v trenerske vode. Foto: Reuters

41-letni Udrih je bil pred tem v razvojni pomožni trener ekipe povezane z New Orleansom. V prejšnji sezoni je opravljal delo oglednika za Atlanta Hawkse.

Udrih je v Ligi NBA preživel 13 sezon in s San Antoniom osvojil dva šampionska prstana. Bil je še član Sacramenta, Milwaukeeja, Orlanda, New Yorka, Memphisa, Miamija in Detroita.

V Evropi je igral za Polzelo, Olimpijo, Maccabi, Avtodor, Milano in po vrnitvi iz Lige NBA še za Žalgiris.

Jones podpisal enoletno pogodbo z Dallasom

Derrick Jones je nazadnje igral za Chicago. Foto: EPA
Derrick Jones je nazadnje igral za Chicago. Foto: EPA

Še novica iz Dallasa. Mavericksi so podpisali enoletno pogodbo s krilnim košarkarjem Dericckom Jonesom jr. 26-letnik je v Dallas prišel kot prosti igralec. Nazadnje je igral za Chicago, pred tem za Portland, Miami in Phoenix.

Jones je bil na radarju Dallasa od začetka poletja. Gre za obrambnega specialista, ki igra pretežno na pozicijah tri in štiri. V prejšnji sezoni je igral v povprečju 14 minut na tekmo in dosegal po 5 točk in 2,4 skoka na tekmo.

Jones ni vrhunski strelec, a bo v veliko pomoč v obrambi, ki je bila največja rak rana Mavericksov v prejšnji sezoni. 198 cm visoki igralec lahko pokriva več pozicij in bo v ekipi bržkone zadolžen za posebne obrambne naloge.

Enoletna pogodba je vredna 2,7 milijona dolarjev.