Steve Nash in Mike D'Antoni sta tretjič združila moči. Skupaj sta bila že v Phoenixu in pri Lakersih. Foto: AP
Steve Nash in Mike D'Antoni sta tretjič združila moči. Skupaj sta bila že v Phoenixu in pri Lakersih. Foto: AP

Eden najboljših organizatorjev igre vseh časov, ki je dvakrat v karieri osvojil tudi naziv najkoristnejšega posameznika rednega dela, je prvi trenerski izziv sprejel pri Brooklynu. Zdaj je 46-letni Kanadčan tudi že oblikoval strokovni štab in eden izmed njegovih pomočnikov bo sloviti Mike D'Antoni, pod taktirko katerega je Nash blestel pri Phoenixu. D'Antoni, ki je nazadnje vodil Houston, predtem pa še Lakerse, New York in Denver, je eden izmed devetih, ki so vsaj dvakrat postali trener leta v NBA-ju. V Brooklyn je prišel tudi Ime Udoka, ki je bil vrsto let pomočnik Gregga Popovicha pri San Antoniu

"Mislim, da ima Nash velik potencial, da postane vrhunski trener. V Phoenixu je med 'timeouti' dolgo govoril, kako in katero akcijo bomo igrali. Vidiš, da je že takrat delal te šahovske poteze. Prepričan sem, da bomo to videli že v prvi sezoni, se bo pa moral seveda malce prilagoditi. Vendarle gre za drugačen posel, veliko je dela v ozadju, priprava in gledanje posnetkov tekmeca. Verjamem, da mu bo šlo odlično od rok," je o svojem nekdanjem soigralcu in mentorju dejal Goran Dragić.

Skupaj sta si delila slačilnico pri Phoenixu in Brooklyn bo letos nekoliko spominjal na leta, ko so Sunsi blesteli z D'Antonijem na klopi in njegovo podaljšano roko na parketu, Nashom. Namreč v strokovni štab je Steve povabil tudi Amareja Stoudemireja. Nekoč eden najboljših visokih igralcev v ligi, ki so mu še boljšo kariero preprečile kronične težave s poškodbami, bo skrbel za razvoj igralcev. 14 sezon je igral v NBA-ju, kjer je ob Phoenixu, pri katerem je imenitno sodeloval z Nashem, nosil še drese New Yorka, Dallasa in Miamija, zadnja štiri leta pa je prebil na Kitajskem in v Izraelu. Športni direktor Brooklyna je Sean Marks, Novozelandec, ki je tudi dve leti igral za D'Antonija v Phoenixu in skupaj z Amarejem ter Nashom.

V Brooklynu napovedujejo boj za naslov prvaka in odštevajo dneve, ko bodo na parketu videli udarni dvojec superzvezdnikov. Preteklo sezono je zaradi poškodbe izpustil Durant, ki je predtem prišel iz Golden Stata, s katerim je osvojil dva prstana. Sijajni krilni košarkar je bil tudi že MVP lige, ob tem pa tudi štirikrat najboljši strelec, ko je še igral za Oklahoma City. Moči bo združil še z enim nekdanjim prvakom, Kyriejem Irvingom, ki je bil prvak leta 2016 s Clevelandom. Vmes je igral še za Boston, sicer pa gre za enega najboljših organizatorjev igre na svetu.