Naslov prvaka brani Toronto, ki je bil do prekinitve zaradi pandemije trdno zasidran na 2. mesto Vzhoda. Foto: Reuters
Naslov prvaka brani Toronto, ki je bil do prekinitve zaradi pandemije trdno zasidran na 2. mesto Vzhoda. Foto: Reuters

Vodstvo Lige NBA je sporočilo, da so tokrat testirali 346 igralcev, nihče od njih ni bil pozitiven na virus SARS-CoV-2. "Če bi se primerilo, da bi bil kdo od košarkarjev v kampusu NBA pozitiven v prihodnosti, ga bomo osamili, dokler ne bo dobil dovoljenja, da zapusti izolacijo v skladu s pravili Lige NBA in združenja igralcev," so zapisali v izjavi za javnost.

To so bili prvi rezultati po 13. juliju, ko sta bila dva igralca v "mehurčku" pozitivna, a še vedno v karanteni. Od skupno 30 ekip lige NBA jih bo sezono nadaljevalo 22, ki se bodo borile za 16-člansko končnico.

V Orlandu bodo nastopili trije slovenski košarkarji: Luka Dončić za Dallas, Goran Dragić za Miami, Vlatko Čančar pa za Denver.

Liga NBA je odločena izpeljati sezono s tekmami brez gledalcev v Orlandu, čeprav ima Florida zadnje dni skrb vzbujajoče število novih primerov obolelih s covidom-19 na dan. Skupno je ta jugovzhodna zvezna država ZDA potrdila več kot 360.000 primerov covida-19 in več kot 5000 smrti.


TEKMI 30. JULIJA
UTAH ‒ NEW ORLEANS
LA CLIPPERS ‒ LA LAKERS


Pozitivna dva NHL-ovca
Po prvih petih dneh priprav severnoameriške hokejske lige NHL sta bila med 2618 testi, ki jih je opravilo več kot 800 igralcev, pozitivna dva, je sporočila liga NHL. Pripravljalni tabori NHL so se odprli pretekli ponedeljek za 24 ekip, ki bodo nadaljevale sezono razširjene končnice.

Ekipe iz Vzhodne konference bodo razširjeno končnico igrale v zavarovanem okolju v Torontu, zahodne konference pa v Edmontonu, kjer bi oktobra gostili tudi finale Stanleyjevega pokala.
Klubi se ta čas na sezono pripravljajo še v svojih pripravljalnih taborih, že v nedeljo pa se bodo preselili v Kanado.