Vse, kar si želim za božič ... Foto: Reuters
Vse, kar si želim za božič ... Foto: Reuters

Ta dan bo odigranih pet tekem, kot osrednja tekma večera se napoveduje obračun LA Lakersov in Dallasa. Vodstvo lige ta dan organizira malo tekem, vse po vrsti pa so prav posebni derbiji. Obračun v Staplesu med aktualnimi prvaki, na čelu z LeBronom Jamesom in vzhajajočo silo, ki jo usmerja Luka Dončić, je le še en dokaz več, kako izrazito cenjen je postal slovenski košarkar.

Sorodna novica Nachbar: "Še vedno se ljudje ne zavedajo povsem, kaj počne Dončić."

Presek preteklosti in prihodnosti
Na eni strani preteklost, ozaljšana s štirimi prstani in štirimi naslovi MVP, na drugi strani prihodnost, ki ima zmožnosti, da doseže vse te številke. In njun presek v sedanjosti, ko oba isti hip tvorita samo smetano Lige NBA. Ne nazadnje, tako James kot Dončić sta bila izbrana v prvo peterko lanske sezone.

Prvi na parket Dragić
Božični spored se bo začel ob 18.00 po srednjeevropskem času. Prvak vzhoda Miami bo z Goranom Dragićem gostil še eno mlado silo New Orleans z Zionom Williamsomom. Ob 20.30 bo obračun dveh igralcev z dvema MVP-naslovoma − Milwaukee (Giannis Antetokounmpo) bo gostil Golden State (Steph Curry).

Ob 23.00 se bo Kyrie Irving z Brooklynom vrnil v Boston, ob 2.00 bo Dallas gostoval že v omenjenem Staples Centru, v zadnji tekmi pa bo ob 4.30 Denver gostil LA Clipperse.