Nikola Jokić in Luka Dončić. Foto: Reuters
Nikola Jokić in Luka Dončić. Foto: Reuters

Odgovoriti so morali na 50 vprašanj in pri tem niso smeli glasovati za svoj klub oziroma igralce. Nesporni zvezdnik ankete je Jokić, ki so mu poleg napovedi MVP-ja dali največ glasov za košarkarja, s katerim bi najraje začeli klub, za najboljšega centra, najboljšega podajalca in igralca z najvišjim inteligenčnim kvocientom.

Za zmagovalca Vzhodne konference je največ glasov dobil Boston (53 %) pred Milwaukeejem (43 %). Na Zahodu prednjači Denver (70 %) pred Phoenixom (23 %). Dallas je končal na devetem mestu. Kdo bo zmagovalec Lige NBA? Tako Boston kot Denver sta dobila po 33 odstotkov glasov. Milwaukee je končal na 23 %, Phoenix na 7 % in LA Clippersi pri 3 %.

Za MVP-ja sezone je največ glasov dobil Jokić (43 %), drugi je Janis Andetokumbo (20 %). Tretji Jayson Tatum (13 %) in četrti Luka Dončić (10 %), ki je bil v lanski anketi na prvem mestu z 48 % glasov. S kom bi najraje začeli sestavo moštva? Tudi tu je prvi Jokić (33 %) pred Wembanyamajem (23 %), Andetokumbom (13 %) in Dončićem (10 %). Lani je v tej kategoriji največ glasov dobil Andetokumbo (55 %).

Po položajih so najboljši košarkarji:
- organizator igre Stephen Curry (63 %), drugi Dončić (27 %),
- branilec strelec Devin Booker (63 %),
- krilo Jayson Tatum (47 %),
- krilni center Janis Andetokumbo (97 %),
- center Nikola Jokić (90 %).

Po mnenju športnih direktorjev sta med sezonama najbolje trgovala Boston in Milwaukee (oba 23 %), ki sta v svoji ekipi pripeljala Damiena Lillarda in Jrua Holidaya. Najboljši okrepitvi, ki nista bili tako odmevni? Marcus Smart iz Bostona v Memphis (17 %) in Grant Williams iz Bostona v Dallas (14 %).