30-letni Russell Westbrook že vso kariero brani barve Oklahome Cityja, ki ga je kot četrtega izbral na naboru leta 2008. Foto: EPA
30-letni Russell Westbrook že vso kariero brani barve Oklahome Cityja, ki ga je kot četrtega izbral na naboru leta 2008. Foto: EPA

Za organizatorja igre, znanega predvsem po doseganju trojnih dvojčkov, je po poročanju dobro obveščenih virov onkraj luže Oklahoma City iztržil veliko. V zameno zanj je s strani Houstona dobil Chrisa Paula, dva izbora v prvem krogu naborov v letih 2024 in 2026, prav tako še zamenjavo izborov na naborih v letih 2021 in 2025.

Potem ko je Paul George zamenjal Oklahomo za Kalifornijo, kjer je skupaj s Kawhijem Leonardom okrepil LA Clipperse, je Oklahoma City Thunder pridobil kar osem izborov v prvih krogih naborov!

Vesel Westbrooka, pogrešal bo Paula
"Navdušeni smo, da imamo Russlla. Spremljal sem njegove igre za Oklahomo City, res je zelo eksploziven,"
je ob tem za Fox 26 dejal lastnik Houston Rocketsov Tilman Fertitta in nekaj besed spregovoril še o 34-letnem Paulu, ki bo tretjič v karieri zamenjal moštvo: "Naše moštvo je drugo leto zapored doseglo največ zmag v klubski zgodovini, kar ne bi bilo mogoče brez Chrisa Paula. Je neverjeten igralec in v Houstonu ga bomo zelo pogrešali."

Westbrook bo v Houstonu znova združil moči s Hardnom, s katerim je bil soigralec v Oklahomi med letoma 2009 in 2012. Medtem bo Paul zaigral v Oklahoma Cityju, kjer je sicer zelo priljubljen, saj je s svojim nekdanjim klubom (tedaj so se imenovali še New Orleans Hornets) tam med letoma 2005 in 2007 igral domače tekme po orkanu Katrina.

Edina več kot 10 tisoč točk

V zadnjih petih sezonah sta samo dva košarkarja v Ligi NBA dosegla in presegla 10 tisoč točk - to sta James Harden (11.958) in Russell Westbrook (10.025).