Russell Westbrook je prišel v Los Angeles po prstan, v pretekli sezoni pa Lakersi niso prišli niti v končnico. Foto: Reuters
Russell Westbrook je prišel v Los Angeles po prstan, v pretekli sezoni pa Lakersi niso prišli niti v končnico. Foto: Reuters

Najkoristnejši igralec rednega dela Lige NBA leta 2017 in devetkratni udeleženec tekme vseh zvezd se po prihodu v Los Angeles ni najbolje znašel, zvezdniška ekipa z LeBronom Jamesom in Anthonyjem Davisom na čelu pa se v pretekli sezoni ni uvrstila v končnico. Lakersi so dobili le 33 tekem in doživeli veliko razočaranje. Trener Frank Vogel je moral oditi, zamenjal ga je Darvin Ham.

Westbrook je v zadnjih štirih letih igral za štiri klube, nikjer pa ni pustil tako dobrega vtisa kot v najboljših sezonah, ki jih je preživel v Oklahomi.

Sezono 2020/21 je organizator igre začel v Houstonu, decembra 2020 pa ga je moštvo poslalo v Washington. Avgusta lani se je nato po novi menjavi preselil k Lakersom, za katere je na 78 tekmah v povprečju dosegal 18,5 točke, 7,1 podaje in 7,4 skoka ob 44,4-odstotnem metu iz igre.

Trojec James-Davis-Westbrook je skupaj odigral le 21 od 82 tekem v rednem delu sezone, razmerje zmag na njih pa je bilo 11-10.

Njegov agent Thad Foucher bo vso potrebno dokumentacijo v klubske prostore prinesel do srede, ko je zadnji dan za unovčitev klavzule.