Andrew Wiggins se bo moral cepiti ali pa ne bo smel igrati tekem pred domačimi gledalci v San Franciscu. Foto: Reuters
Andrew Wiggins se bo moral cepiti ali pa ne bo smel igrati tekem pred domačimi gledalci v San Franciscu. Foto: Reuters

Odločitev je bila objavljena le nekaj ur po tem, ko so iz New Yorka sporočili, da so cepljeni vsi igralci Knicksov. Zaradi lokalnih predpisov v New Yorku in San Franciscu morajo biti vsi košarkarji Knicksov, Netsov in Warriorsov cepljeni za igranje na domačih tekmah, razen če jim oblasti upoštevajo verske ali zdravstvene razloge.

Wiggins je zaprosil za izjemo iz verskih razlogov. "NBA je preučila in zavrnila Wigginsovo prošnjo, ki je bila podana iz verskih razlogov. Na velikih prireditvah v zaprtih prostorih morajo biti cepljeni vsi starejši od 12 let. Wiggins ne bo mogel igrati na domačih tekmah, če ne bo izpolnil mestne zahteve glede cepljenja," so zapisali v izjavi za javnost.

Že prej so zdravstvene oblasti v San Franciscu sporočile, da ne bodo dovolile nobenih izjem za starejše od 12 let.

Necepljeni košarkarji lahko igrajo, a bodo pod strogim nadzorom Lige NBA. Testirani bodo dnevno na treningih in potovalnih dnevih, na dan tekme pa lahko tudi večkrat. Cepljeni igralci ne bodo podvrženi dnevnim testiranjem.

Knicksi, Netsi in Warriorsi imajo zaradi lokalnih predpisov precej strožje zahteve, ki pa ne bodo veljale za gostujoče ekipe, je sporočila NBA.

Ob koncu prejšnje sezone je bilo cepljenih 85 odstotkov vseh igralcev v Ligi NBA.