Predsednik uprave RTV-ja Zvezdan Martić, Goran Dragić in organizator dogodka Matej Avanzo. Foto: MMC RTV SLO
Predsednik uprave RTV-ja Zvezdan Martić, Goran Dragić in organizator dogodka Matej Avanzo. Foto: MMC RTV SLO

Dvodnevni dobrodelni spektakel ob slovesu Gorana Dragića od profesionalne košarkarske kariere bodo gledalci, poslušalci in uporabniki spletnega portala lahko 23. in 24. avgusta spremljali na drugem programu Televizije Slovenija, Valu 202 in na rtvslo.si.

Podpis pogodbe RTV-ja z Goranom Dragićem

Na njem bo Goran Dragić skupaj s športnimi kolegi, številnimi športnimi legendami in košarkarskimi navdušenci zbiral sredstva za mlade športnike.

Zbrana sredstva se bodo razdelila med program Botrstvo v športu, katerega nosilec je Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje, in Fundacijo Gorana Dragića. Vse leto 2024 pa bo mogoče Goranove humanitarne projekte podpreti tudi s pošiljanjem SMS-ov, in sicer z besedilom GOGI5 ali GOGI10 na številko 1919.

"Vsi imajo nacionalno televizijo doma, tako da si vsi lahko ogledajo to tekmo. Prav s tega vidika smo se odločili za RTV Slovenija. Povezani so tudi z Botrstvom v športu. To nas veseli in s tem skušamo nadaljevati naše partnerstvo," je odločitev o izbiri RTV-ja komentiral Dragić.

Goran Dragić. Foto: MMC RTV SLO
Goran Dragić. Foto: MMC RTV SLO

Goran Dragić je v dresu slovenske reprezentance nastopil na 90 tekmah, na katerih je dosegel kar 1095 točk. S tem se uvršča na vrh večne lestvice slovenske reprezentance tako po številu nastopov kot po številu doseženih točk. Vrhunec reprezentančne kariere je bila osvojitev zlatega odličja na evropskem prvenstvu leta 2017, na katerem je bil kot kapetan izbran tudi za najkoristnejšega igralca tekmovanja (MVP).

V petnajstih sezonah je pustil svoj pečat tudi v najprestižnejšem košarkarskem tekmovanju na svetu, Ligi NBA. V tem času je v dresih različnih klubov, med katerimi so Phoenix Suns, Houston Rockets, Miami Heat, Toronto Raptors, Brooklyn Nets, Chicago Bulls in Milwaukee Bucks, odigral 1008 tekem in dosegel 13.448 točk, bil pa je tudi prvi Slovenec, ki je sodeloval na tekmi zvezd Lige NBA.

S slovesom Gorana Dragića bo Ljubljana konec avgusta postala središče svetovne košarke, saj so svojo prisotnost že potrdile številne košarkarske legende in zvezdniki, med njimi Luka Dončić, Janis Andetokumbo, Nikola Jokić in Jimmy Butler. Poleg njih se bodo dogodka udeležili tudi drugi zvezdniki, kot so Luis Scola, Bogdan Bogdanović, Steve Nash, Nikola Vučević, Steve Kerr, Erik Spoelstra, Marc Gasol ter številni slovenski sedanji in nekdanji košarkarji, med drugimi Rašo Nesterović, Beno Udrih, Vlatko Čančar, Matjaž Smodiš, Boštjan Nachbar, Sani Bečirović, Primož Brezec, Gašper Vidmar in Klemen Prepelič.

Sorodna novica Goran Dragić: Dokazati sem želel, da je vse mogoče. To me je gnalo naprej.
RTV Slovenija bo prenašala Dragićevo Noč zmaja
Dragić obljublja spektakel, ki ga Evropa še ni videla