Boštjan Nachbar navijačem sporoča, da so želeli zmagati, a se jim ni izšlo. Foto: EPA
Boštjan Nachbar navijačem sporoča, da so želeli zmagati, a se jim ni izšlo. Foto: EPA
David Blatt
David Blatt je prepričan, da so Rusi zasluženo zmagali. Foto: EPA
Sani Bečirovič, Sergej Bikov
Slovenski reprezentanti se po besedah selektorja niso držali dogovora in navodil, ki so jih dobili od strokovnega vodstva. Foto: Reuters
Odmevi po tekmi Slovenija - Rusija

Slovenci so si v drugem polčasu priigrali več kot 10 točk prednost, v zadnjih minutah pa so Bečirovičevi varovanci popustili, ponovila se je že znana zgodba in Rusi so rezultat preobrnili. "Zelo sem razočaran. Občutek imam, kot da smo pogoreli na celi črti in da se nismo uvrstili v osmino finala. Najraje bi se vrgel kar z mosta. A hkrati nekje v ozadju čutim, da smo dosegli tisto, po kar smo prišli v Turčijo. Žal se nam na zadnjih treh tekmah ni izšlo, za zadnji poraz proti Rusiji pa je kriva nedisciplina, saj se igralci niso držali dogovorov," je po koncu obračuna dejal selektor Bečirovič.

Boki se je opravičil navijačem
Najboljši strelec tekme Boštjan Nachbar, ki je v zadnji četrtini tako rekoč sam držal Slovenijo v igri, se je obrnil tudi na navijače: "V zaključku tekme nas je malo zmanjkalo. Divjali smo v napadu, se prehitro odločali za mete na koš in bili premalo agresivni v obrambi. Po domače rečeno smo 'crknili'. Opravičujem se vsem navijačem, ki so nam stali ob strani, in jim sporočam, da smo si zelo želeli zmagati, vendar se nam ni izšlo. A mislim, da moramo biti ob koncu vendarle zadovoljni z doseženim na tem prvenstvu. Naredili smo korak naprej, in ko bo nekdo čez nekaj let pogledal, kaj je Slovenija naredila v Turčiji, bo videl, da se je uvrstila med osem. Ali je to šesto mesto ali osmo, ni bistvene razlike."

"Na vsakem prvenstvu se naučimo nekaj novega"
Med boljšimi v slovenskem taboru je bil tokrat Uroš Slokar, ki je dosegel 12 točk. Ob slovesu s svetovnega prvenstva je krilni center povedal: "Nam vedno nekaj zmanjka, a takšne tekme se dobivajo z izkušnjami. Na vsakem prvenstvu se nekaj novega naučimo in prepričan sem, da smo se tudi tukaj. Vseeno sem zadovoljen s prvenstvom, saj smo dosegli zastavljeni cilj in naredili korak naprej v primerjavi z Japonsko. Resda nihče ne mara izgubljati, toda realno gledano je osmo mesto kar pravična uvrstitev Slovenije."

Rusi pokazali, kako se je treba boriti
Razumljivo je bil po tekmi bolj zadovoljen selektor "zbornaje komande" David Blatt. Izraelsko-ameriški strokovnjak je po srečanju dejal: "Ta tekma je ponazorila naš karakter in odnos do svetovnega prvenstva. V Turčijo smo se prišli borit in proti Sloveniji smo pokazali, kako se temu streže. Imeli smo slab prvi polčas in začetek drugega, nato pa smo Slovence ohladili z našo obrambo in mislim, da zasluženo zmagali."

Odmevi po tekmi Slovenija - Rusija