Samo Udrih je zadeval v pravih trenutkih. Foto: Reuters
Samo Udrih je zadeval v pravih trenutkih. Foto: Reuters
Košarkarji v drugem delu nadigrali Hrvate

Hrvaški (91:84).

"Tekma je dokazala, da je proti izenačenemu nasprotniku nujno treba igrati dobro v obrambi in igralca z žogo nenehno napadati. Ko smo to v 2. polčasu res naredili, smo dobili več žog, izboljšali skok, Hrvati pa naredili več napak," je analizo za MMC začel Mik Pavlovič.

Priznan košarkarski strokovnjak in nekdanji trener tudi v napadu vidi nekatere pomanjkljivosti: "Zdi se mi, da se bo moral selektor Bečirovič odločiti za model igre v napadu. Preveč je posamičnih akcij. Tokrat nam je na koncu sicer uspelo tekmo obrniti v svojo korist, ker smo igro obogatili s trojkami. Hrvati so začeli zgodaj napadati naše igralce in je bilo dovolj prostora za prodore."

Pavlovič je za slovenskega igralca tekme izbral Sama Udriha: "Presenetil me je. Zelo dobro je igral v obrambi, dal odločilne trojke, uspela sta mu dva tudi dva prodora, razbremenil je Lakoviča in Dragiča."

Naslednje tekme proti Brazilije se kar malce boji: "Paziti moramo, da ne stisnejo obrambe. Če trojke ne bodo šle, zna biti to težava. V napadu bi morali igrati hitreje, se bolj gibati. Prepogosto smo preveč statični in zato danes v prvem polčasu ni bilo rezultata."

Za komentar druge slovenske zmage v treh dneh smo prosili še Zorana Dragiča, ki je bil vse do odhoda v Turčijo del slovenske reprezentance: "Zelo sem vesel, da so dobili to pomembno tekmo. Prvi polčas so premalo zapirali, toda držali so stik, nato so nadzirali skok pod obročema in igrali kolektivno obrambo, ki je omogočala protinapade."

Goranovega brata je na dozdajšnjih tekmah presenetil zlasti Gašper Vidmar: "Vedel sem, da je taka žival, potreboval je le nekaj samozavesti, da gre pod obročem na zabijanje! Danes bi pohvalil tudi Miho Zupana, ki je zadeval v odločilnih trenutkih."

Košarkarji v drugem delu nadigrali Hrvate