Slovenska delegacija v Carigradu. Foto: www.kosarka.si / Drago Perko
Slovenska delegacija v Carigradu. Foto: www.kosarka.si / Drago Perko
Košarkarji mirno proti Carigradu

Slovenija bo drugič v zgodovini igrala na svetovnem prvenstvu. Po uvrstitvi v osmino finala pred štirimi leti na Japonskem si zdaj želi dosežek izboljšati vsaj z uvrstitvijo v četrtfinale. Varovanci selektorja Memija Bečirovića bodo nastopili v predtekmovalni skupini B skupaj s Tunizijo, ZDA, Hrvaško, Brazilijo in Iranom. Prve štiri ekipe iz predtekmovalne skupine se bodo uvrstile v osmino finala, kjer se bo skupina B križala s skupino A, v kateri so Argentina, Srbija, Nemčija, Avstralija, Jordanija in Angola.

Cilj drugo mesto v skupini
"Zelo pomembno bo, katero mesto bomo zasedli v predtekmovanju. Želimo si drugo, saj se zavedamo, da je prvo praktično že oddano zvezdnikom lige NBA. Hrvati, Brazilci in mi pa se bomo potegovali za drugo najvišje izhodišče, ki v osmini finala prinaša vsaj na papirju nekoliko lažjega tekmeca," pravi slovenski selektor Memi Bečirović, ki računa tudi na močno podporo s tribun.

"Imamo najboljše navijače na svetu"
Podatek o novem eksodusu slovenskih košarkarskih navijačev je razveselil tudi Boštjana Nachbarja. "Da bo tako majhno državo spodbujalo 3000 navijačev, je res nekaj izjemnega. Brez pretiravanja lahko povem, da imamo najboljše navijače na svetu, kar nam igralcem pomeni zelo veliko. Prepričan sem, da bomo vsi uživali; mi v košarkarskih predstavah, navijači pa ob tem tudi v vsem, kar jim ponuja takšna metropola, kot je Carigrad," je dejal Nachbar.

Foto: Drago perko/www.kosarka.si


Košarkarji mirno proti Carigradu