Jaka Lakovič bo tudi v Turčiji tako kot na prejšnjih prvenstvih slovenske reprezentance eden ključnih mož. Foto:
Jaka Lakovič bo tudi v Turčiji tako kot na prejšnjih prvenstvih slovenske reprezentance eden ključnih mož. Foto:
Memi Bečirovič
Memi Bečirovič pri vsakem od treh slovenskih ključnih branilcev Goranu Dragiču, Saniju Bečiroviču in Lakoviču vidi prednosti in slabosti. Upajmo, da bo znal na SP-ju izkoristiti zlasti prve. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Zadnja tekma v Atenah proti Kanadi je bila za 32-letnega organizatorja igre točkovno še najuspešnejša v pripravah. Dosegel je 19 točk. Tudi ob našem obisku pa je na dopoldanskem treningu pod nadzorom pomočnika trenerja Aleksandra Sekuliča vestno treniral met za tri točke. Ta je bil vselej eno njegovih najmočnejših orožij, upajmo pa, da bo tudi v Turčiji tako.

Pred vami je zadnji del priprav, kaj je treba najbolj izpiliti?
Predvsem igro v obrambi, v napadu pa moramo igrati bolj potrpežljivo. S tem bomo zaokrožili priprave.

Tudi danes ste pridno trenirali svoj met, bo ta do SP-ja pravi?
Da, bo.

Zadnji napad na nekaterih pripravljalnih tekmah najbrž niste izpeljali tako, kot bi si želeli. Se to utegne v Turčiji ponoviti?
Vsaka tekma je drugačna in tudi njen konec. Mislim, da bomo na teh zadnjih treningih to tudi postorili. Treba je imeti nekakšen dogovor in za to med pripravami nismo delali. Zdaj je čas za to.

Spremljate slovenske nasprotnike?
Za zdaj ne.

Prvič ste v kapetanski vlogi, je tokrat kaj drugače?
V bistvu se nisem preveč spremenil. Vedno sem bil eden izmed vodij reprezentance, tako da se moja vloga ni kaj preveč spremenila. Res pa je, da moram kdaj tudi paziti na svoje vedenje, saj je kapetan zgled za reprezentanco in včasih se moram zadržati. Sicer sem kar vzkipljiv.

S seboj ste že na Roglo odnesli paket za igranje pokra. Kdo je največ zaslužil?
Ne vem. Kar veliko igralcev se je zbralo in smo si tako krajšali večere.