Memi Bečirovič je bil zaskrbljen po dveh porazih v Mariboru. Foto: Sandi Fišer
Memi Bečirovič je bil zaskrbljen po dveh porazih v Mariboru. Foto: Sandi Fišer
Dva poraza košarkarjev v Mariboru

Ob izbrancih Memija Bečiroviča bodo v grškem glavnem mestu nastopili še gostitelji, Srbi in Kanadčani. To bodo tudi zadnje tekme slovenske izbrane vrste pred odhodom na svetovno prvenstvo v Turčijo, ki se začne 28. avgusta.

Turnir v Atenah, kjer so temperature zelo visoke (38 stopinj Celzija), bo potekal od torka do četrtka. Slovenska vrsta je dvorano OAKA prvič preizkusila zvečer. V torek jih čaka srečanje s Srbijo, ki je bila v nedeljo v Mariboru prepričljivo boljša (73:82).

"Lepo se je vrniti, saj me na Atene vežejo lepi spomini, tako tisti na igrišču kot izven njega. Na njem pričakujem napredek v naši igri, saj vsaka tekma služi kot določen test. Vsako tekmo si želimo odigrati bolje, rezultatsko pa te tekme še niso najbolj pomembne," je po prvem treningu v OAKI, kjer je igral v dresu Panathinaikosa, dejal slovenski kapetan Jaka Lakovič. Pri klubu iz severnega dela Aten je igral štiri sezone, od 2002 do 2006.

"Ne, ni še nobene nervoze, čeprav vem, da bo v dneh pred prvenstvom prisotne tudi te nekaj pozitivne nervoze. To je za ta velika tekmovanja, vsaj za začetek, nekaj povsem običajnega," je še dodal Lakovič.

Grki v zadnjih letih nepremagljivi
Turnir Akropolis so prvič igrali leta 1986, do zdaj pa je potekal na le treh prizoriščih - dvoranah SEF, Glifadi in Oaki -, kjer je že šestič zapored in skupno dvanajstič. Slovenska izbrana vrsta je na njem nastopala trikrat, leta 1995 je bila četrta, leta 2003 druga,leta 2007 pa tretja. Največ naslovov prvaka turnirja ima v rokah Grčija (14), ki je nepremagljiva že zadnjih pet let.

Turnir Akropolis, torek ob 18.00:
SRBIJA - SLOVENIJA
Ob 20.45:
GRČIJA - KANADA

Sreda ob 18.00:
KANADA - SRBIJA
Ob 20.45:
GRČIJA - SLOVENIJA

Četrtek ob 18.00:
KANADA - SLOVENIJA
Ob 20.45:
GRČIJA - SRBIJA

Dva poraza košarkarjev v Mariboru