Primož Brezec je na začetku tekme hitro zbiral skoke, toda manjkale so njegove točke ... Foto: Reuters
Primož Brezec je na začetku tekme hitro zbiral skoke, toda manjkale so njegove točke ... Foto: Reuters
Marc Gasol
Po slabem začetku so se Španci prebudili in igrali hitro ter atraktivno košarko. Foto: Reuters
Navarro pokopal Slovence
Slovenci v zadnji četrtini nemočni

Španija je na svetovnem prvenstvu v košarki Slovenijo premagala s 97:80 in bo v nedeljo igrala za 5. mesto, medtem ko Slovenijo v soboto čaka tekma za 7. mesto.

Memi Bečirovič, selektor Slovenije: "Težko je igrati, če ima tvoj tekmec pomoč sodnikov. Bilo je ogromno kontaktov na obeh straneh, vendar njim so piskali, nam pa ne. Slabo so igrali naši centri z izjemo Mihe Zupana, poudarjam pa, da so imeli svetovni prvaki pomoč sodnikov in tako je praktično nemogoče zmagati."

Samo Udrih: "V zadnji četrtini se je zdelo, kot da nam je vse 'padlo dol'. Sicer smo se trudili, vendar ni šlo. Vsi smo profesionalni športniki, vsi radi zmagujemo, tudi to tekmo smo hoteli dobiti, dali smo svoj maksimum, vendar je bila Španija močnejša."

Sani Bečirovič: "Španija je čakala na naš trenutek slabosti in nas takoj kaznovala, sodniki pa so imeli svoj kriterij. Špancem niso piskali osebnih napak, čeprav so igrali zelo agresivno, medtem ko je bil Navarro zelo
zaščiten."

Boštjan Nachbar: "Na koncu je šla žoga le še v eno smer. Zasluženo je zmagala Španija. Imeli so več razpoloženih igralcev. Poskušali smo, ničesar si ne moremo očitati. Res sem dal vse od sebe, čeprav sem bil na igrišču morda videti kot en klovn."

Jaka Lakovič: "Načrt, da začnemo bolj agresivno kot proti Turkom, se je posrečil, nato pa je sledil padec koncentracije. Navarru smo puščali preveč prostora, kar je s pridom izkoristil. Zdaj se moramo čim hitreje znova zbrati in skušati prvenstvo končati z zmago, saj si jo naši navijači zaslužijo."

Košarkarski strokovnjak Mik Pavlovič je v studiu TV Slovenija povedal: "Presenečen sem, da lahko ekipa, ki je tako dobro odigrala prvi polčas, nato doživi takšen padec. Ves čas bi se morali zavedati, da je to izjemen nasprotnik in ne bi smeli niti za trenutek popustiti: Navarra bi bilo treba agresivneje pokrivati, vsaj za nekaj časa bi bil primeren Samo Udrih."

Sergio Scariolo, selektor Španije: "Poraz proti Srbiji nas je izločil iz boja za medalje, vendar ni uničil dobrega vzdušja v ekipi. Ne pravim, da nas ni prizadel, toda danes ste videli, da smo še vedno ekipa, ki zmaguje. Nismo začeli najbolje, toda v pomembnih trenutkih so fantje stopili skupaj in odigrali tako, kot znajo."

Fran Vazquez: "Takšne tekme so vedno težke, kajti primanjkuje ti motivacije. To je bilo pri nas dobro vidno v prvem polčasu, medtem ko smo v nadaljevanju popravili igro v obrambi in na koncu zanesljivo zmagali.

Navarro pokopal Slovence
Slovenci v zadnji četrtini nemočni