Imate veselje do napovedovanja izidov košarkarskih tekem? Priključite se MMC-jevemu Nostradamusu za SP 2010! Foto: MMC RTV SLO
Imate veselje do napovedovanja izidov košarkarskih tekem? Priključite se MMC-jevemu Nostradamusu za SP 2010! Foto: MMC RTV SLO
Španija
Pred štirimi leti na Japonskem je naslov prvič osvojila Španija. Kdo si bo tokrat priboril naslov najboljše reprezentance na svetu? Foto: EPA

S pomočjo posebne aplikacije Nostradamus lahko napoveste zmagovalca vsake tekme prvenstva v Turčiji in razliko, s katero se bo končala tekma. Za najnatančnejšo napoved lahko dobite največ tri točke.

Podrobnejša pravila:
V napovedi izidov lahko sodeluje kdor koli, ki se na portal prijavi z uporabniškim imenom in geslom (registracija je brezplačna). Za posamezno tekmo lahko izid napoveste (in tudi spremenite napoved) kadar koli do samega začetka tekme. Na začetku lahko napovedujete izide predtekmovanja, takoj ko so znani udeleženci osmine finala, četrtfinala, polfinala in finala, pa bo mogoče napovedati tudi izide teh tekem. Napovedujete zmagovalca in razliko v koših.

Poglejmo si pravila točkovanja na primeru tekme med Ekipo A in Ekipo B. Recimo, da se tekma konča z rezultatom 65:60 za Ekipo A:
- natančno napovedan zmagovalec (Ekipa A) in razlika (razlika 5) vam prineseta tri točke;
- pravilno napovedan zmagovalec (Ekipa A) in razlika zgrešena za največ 3 koše (razlika +-3, npr. 2, 3, 4, 6, 7, 8) vam prineseta dve točki;
- pravilno napovedan zmagovalec in razlika zgrešena za več kot 3 koše (npr. 1, 9, 10, 11 ...) vam prinese eno točko;
- če napačno napoveste zmagovalca, ne dobite točk.
V sklepnih fazah tekmovanja (morebitni drugi ligaški del, od osmine finala pa vse do velikega finala) se vrednosti vaše napovedi podvojijo (6, 4 in 2 točki). V primeru podaljškov se upošteva končni izid, torej neodločen rezultat ni mogoč. Točke posameznih napovedi se seštevajo.

Za sodelovanje v igri je potrebna le brezplačna registracija. Če tega še niste storili, se čim prej prijavite z obstoječim uporabniškim imenom in geslom. Ves čas prvenstva bo objavljena tudi lestvica igralcev, tako da boste vedno seznanjeni, kako dobro vam gre.

Reprezentančne nagrade za najboljše
Najuspešnejši "nostradamusi" bodo nagrajeni z nagradami, ki jih bo prispevala Košarkarska zveza Slovenije. Na voljo sta dva reprezentančna dresa s podpisi vseh igralcev in uradna žoge reprezentance, ki bo prav tako "okrašena" s podpisi.