Vzdušje v reprezentanci je po besedah igralcev odlično. Foto: MMC RTV SLO
Vzdušje v reprezentanci je po besedah igralcev odlično. Foto: MMC RTV SLO
Walter Jeklin, Matej Avanzo, Memi Bečirovič
Memi Bečirovič in Matej Avanzo sta zelo zadovoljna z organizacijo priprav. Foto: MMC RTV SLO
Zbor košarkarjev na Rogli

Že vse od leta 1992 Rogla gosti slovensko košarkarsko izbrano vrsto. Razmere za treninge so v dneh, ko je drugod po Sloveniji prava vročina, na več kot 1500 metrih nadmorske višine tako rekoč idealne. Trenutno se pripravlja 15 igralcev, manjkata le Goran Dragič, ki je še v ZDA in se bo soigralcem pridružil na pripravljalnem turnirju na Kitajskem, in Dino Murič, ki ima še obveznosti v selekciji mlajših članov. Košarkar Parkljev se bo ekipi priključil na Ptuju, kjer jo v prihodnjem tednu, natančneje v sredo in četrtek, čakata dve pripravljalni srečanji. Druga bo zaprta za javnost.

Cilj v Turčiji uvrstitev v četrtfinale
Na evropskem prvenstvu je v moštvu, ki ga je takrat vodil Jure Zdovc, vladalo pozitivno
ozračje. Po menjavi selektorja so se pojavila namigovanja na številne odpovedi in težave s sestavo ekipe. Nekaj odpovedi je bilo, a vseeno Slovenija ima še vedno številna zveneča imena. Temu je Memi Bečirovič dodal še nekaj mladih igralcev, ki so se na prvih treningih zelo izkazali in se odlično vklopili v moštvo. Prav vsi igralci in člani strokovnega štaba hvalijo enkratno vzdušje in zatrjujejo, da vlada pravi ekipni duh. Košarkarji so se na "dnevu odprtih vrat" - trening je bil odprt za javnost - zazrli že tudi proti prvenstvu in napovedujejo boj za četrtfinale, ki naj bi bil glavni cilj.

Organizacija na visoki ravni
"Zelo sem zadovoljen z nastanitvijo in organizacijo, obenem pa tudi z vzdušjem v ekipi. Vsi fantje so izredno motivirani in dobro delajo. Nač načrt vsebuje 40-45 treningov ter 15 tekem, opravili pa smo že z določenimi testiranji, ki so dokaj zadovoljiva, vidi se, da so se igralci pripravljali na zbor. Verjamem, da bomo dobro delali še naprej in da bomo letošnjo akcijo zaključili brez poškodb," je uvodni del priprav komentiral selektor Bečirovič. Direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo pa je dodal: "Organizacije potekajo po ustaljenem ritmu, imamo močno ekipo, ki piha v isti rog, in prepričan sem, da bo tako še naprej. Verjamem, da je zanimanje za reprezentanco vedno večje. O tem priča tudi podatek, da je bilo uro pred novinarsko konferenco prodanih že več kot 3.000 vstopnic za otvoritveno tekmo Arene Stožic, kar pomeni, da so ljubitelji košarke lačni tega športa. V četrtek sem se slišal tudi z Goranom Dragičem, ki pridno in trdo dvakrat na dan trenira v Phoenixu in že komaj čaka, da se nam pridruži, to pa bo že v ponedeljek storil Dino Murić, ki pride z evropskega prvenstva mlajših članov, ki te dni poteka na Hrvaškem."

Zbor košarkarjev na Rogli