Boštjan Nachbar meni, da je Sloveniji uspela solidna tekma proti favoriziranim Američanom. Foto: Reuters
Boštjan Nachbar meni, da je Sloveniji uspela solidna tekma proti favoriziranim Američanom. Foto: Reuters
Uroš Slokar
Goran Dragič (na fotografiji v ozadju) se je hotel dokazati, toda ameriška obramba je bila zanj previsoka ovira. Foto: Reuters

Nachbar, ki je bil s 13 točkami najboljši strelec slovenske reprezentance na tekmi svetovnega prvenstva proti ZDA (77:99), je bil kar zadovoljen z igro: "Odigrali smo solidno tekmo proti verjetno najboljši reprezentanci na svetu. Nismo imeli česa izgubiti, to je bila tekma za navijače, upam, da so vsi uživali. Iz tekme v tekmo se mozaik naše igre sestavlja. Upam, da bo jutri še bolje in nam bo uspelo zmagati!"

Na vprašanje, kje je vzrok za tako slab met Slovenije, je Nachbar za TV Slovenija odgovoril: "Treba je vedeti, da Američani igrajo zelo agesivno in so nas potiskali navzven. Čistih metov je bilo malo. Mislim, da bomo proti preostalim nasprotnikom lažje prihajali do metov in tudi več zadevali."

O naslednjih tekmecih v Turčiji ima košarkar Efes Pilsna dobro mnenje: "Imajo zelo močno moštvo z veliko talenta in izkušenj. Novi trener je vnesel novo energijo. Favorita ni, možnosti so 50:50. Zmagala bo večja želja, borbenost, tudi taktične zamisli."

Memi Bečirovič, selektor Slovenije: "Na začetku tekme smo preveč spoštovali tekmeca, še zlasti naši mladi igralci. Dragič se je hotel dokazati, zato igra ni stekla. V nadaljevanju je izkušenejša peterka bolje nadzorovala igro in Američanom ni dovolila, da bi pobegnili na večjo razdaljo. Napredek v igri je opazen, čeprav je takšne stvari proti Američanom težko ocenjevati.

Jaka Lakovič, kapetan Slovenije: Vedeli smo, kaj je bil načrt - umiriti igro, ne dovoliti hitrih protinapadov in skušati izgubiti čim manj žog. Na papirju je to lahko, toda proti tako agresivni obrambi, fizično so neverjetni, je vse precej drugače.

Goran Jagodnik: Odigrali smo tako, kot smo se zmenili. Američani so telesno močnejši, imeli smo težave, ko so po našem zgrešenem metu hiteli v protinapad, zato smo dobili skoraj 100 točk. Niso 'bav bav', dokler se ne razletijo po igrišču.