Mike Krzyzewski upa, da bodo vsi zvezdniki držali besedo. Foto: EPA
Mike Krzyzewski upa, da bodo vsi zvezdniki držali besedo. Foto: EPA

Zelo so srečni, da bodo ves čas igrali v Carigradu, kamor bodo prišli 25. avgusta, 13. septembra pa računajo na zlato medaljo. V skupini B jih čakajo Slovenija, Brazilija, Hrvaška, Tunizija in Iran.

"Mislim, da je naša skupina najlažja, o tem ni nobenega dvoma," je dejal glavni ameriški ogednik Tony Ronzone. O Sloveniji očitno še ne ve vsega: "Za državo s tremi milijoni prebivalcev je prav neverjetno, da ima toliko igralcev v Ligi NBA. Matjaž Smodiš bi lahko igral v tej ligi že vsaj pet let. Na Poljskem me je presenetilo, da so igrali tako moštveno, kemija v ekipi je bila izjemna. Vsi se imajo radi, imajo tudi smešne frizure, kot bi bili iz Indiane. Igrajo nesebično, vsi imajo zelo dobro roko, tudi čustva jih ne zanesejo prehitro. Niso izjemni atleti, a zadevajo mete, tudi consko obrambo lahko igrajo. Imajo precej orožij."

Osem zvezdnikov že dalo ustno zagotovilo
Direktor reprezentance ZDA je že februarja dobil ustna zagotovila od osmih zvezdnikov, ki so na olimpijskih igrah v Pekingu osvojili zlato. Kobe Bryant, Dwight Howard, Chris Paul, Carmelo Anthony, LeBron James, Deron Williams, Dwyane Wade in Chris Bosh si želijo tudi svetovnega naslova, a nekateri izmed njih imajo v mislih predvsem poletje, ko bodo prosti igralci. Jamesa si želi pol lige, o njegovem morebitnem odhodu iz Clevelanda se v ameriških medijih ugiba vsak dan. Trener Mike Krzyzewski bo imel na razpolago zelo močno ekipo, a vse do začetka priprav so mogoče odpovedi.