Juan Carlos Navarro je za Španijo dosegel 13 točk. Foto: MMC RTV SLO
Juan Carlos Navarro je za Španijo dosegel 13 točk. Foto: MMC RTV SLO
Welington Dos Santos
Brazilija pred začetkom SP-ja sodi med skrite favorite, a na pripravah za zdaj še ne blesti. Foto: EPA

Svetovni prvaki so dobili uvodno četrtino z 21:11. Brazilci niso vrgli puške v koruzo in so na začetku drugega polčasa celo povedli (49:51). Španci pa so še enkrat demonstrirali širok nabor igralcev ter se v hipu in brez večjih naporov odlepili in tekmo zanesljivo dobili. Juan Carlos Navarro je dosegel 13 točk, Marcelo Machado je na drugi strani za Južnoameričane dosegel točko več.

ZDA zadnji preizkus za Španijo
Španci so osvojili turnir, saj so na prvi tekmi premagali Argentino s 83:76. Svetovne prvake zdaj čaka še zadnji turnir, v Madridu bodo gostili ZDA in Litvo.

Južnoameriški derbi Argentini
V ponedeljkovem južnoameriškem derbiju je Argentina premagala Brazilijo s 77:73. Argentina ima sicer ogromno težav s poškodbami. Selektor Sergio Hernandez tako proti Braziliji ni mogel računati na Fabricia Oberta, Andresa Nocionija in Juana Pabla Cantera, z manjšimi poškodbami pa so igrali Paolo Quinteros, Hernan Jasen in Roman Gonzalez.

Cequeira namesto Cantera
Cantero zaradi poškodbe kolena ne bo mogel odpotovati v Turčijo, Hernandez je namesto njega že vpoklical Luisa Cequeiro. "Luis je dozorel, da lahko igra na svetovnem prvenstvu. Svojo priložnost je dobil zaradi poškodb, verjamem, da bo priložnost dobro izkoristil," je selektor obrazložil zamenjavo.

Proti ZDA in Braziliji
Slovenija bo na svetovnem prvenstvu v skupini B igrala proti ZDA (29. avgust) in Braziliji (1. september).