Boštjan Nachbar, igralec turškega Efes Pilsna, si je na lastno željo ogledal žreb za SP 2010. Foto: KZS
Boštjan Nachbar, igralec turškega Efes Pilsna, si je na lastno željo ogledal žreb za SP 2010. Foto: KZS
Iztok Rems
Iztok Rems je bil predstavnik Košarkarske zveze Slovenija na žrebu. Foto: MMC RTV SLO
Matej Avanzo
Direktor reprezentanc Matej Avanzo je najbolj navdušen nad dostopnostjo Carigrada za slovenske navijače. Foto: MMC RTV SLO
Matjaž Smodiš
Matjaž Smodiš se že pol leta ubada s poškodo hrbta, ki mu je tudi preprečila, da bi na EP-ju na Poljskem prispeval vidnejši prispevek tudi na parketu. Foto: MMC RTV SLO
Odmevi na žreb za košarkarski SP

Privlačno in za slovenske navijače lahko dostopno mesto ob Bosporju bo v Turčijo zvabilo veliko tistih, ki bodo konec avgusta in na začetku septembra stiskali pesti za slovenske košarkarske junake.

Od predsednika KZS-ja Dušana Šešoka do kapetana Matjaža Smodiša so vsi predstavniki 4. reprezentance Evrope navdušeni nad dejstvom, da bodo celotno prvenstvo lahko odigrali v Carigradu, kjer se bodo pomerili z igralci iz domovine košarke, nepredvidljivimi Brazilci in večnimi tekmeci iz sosednje Hrvaške. Za nameček izbrano vrsto čakata še srečanji z manj poznanim Iranom in Tunizijo, s katero bo Slovenija 28. avgusta odigrala prvo tekmo v skupini B.


Dušan Šešok, predsednik KZS-ja
"Mislim, da smo lahko z žrebom zelo zadovoljni, saj smo dobili Istanbul, ki smo si ga tako želeli, in pa ZDA, kar pomeni, da jih ne moremo dobiti v osmini finala in četrtfinalu. Iz tretjega bobna smo dobili močno Brazilijo, morda bi bila kakšna druga reprezentanca ugodnejša, za Hrvaško tako ali tako vemo, za kako uspešno ekipo gre, zadnji reprezentanci pa sta verjetno zelo ugodni. Imamo možnosti za vsaj drugo mesto, ki bi nam še povečalo možnosti za tako želeno četrtfinale."

Iztok Rems, generalni sekretar KZS-ja
"Žreb je bil zanimiv, razburljiv in smo z njim zelo zadovoljni. Želeli smo si igranja v Istanbulu, ki je ena najbolj atraktivnih turističnih destinacij sveta, zaradi česar si želimo, da bo slovenskih navijačev tam še več kot na Poljskem. Seveda tudi zato, ker se bomo že v skupini pomerili z atraktivnimi Američani in našimi sosedi Hrvati."

Matej Avanzo, vodja članskih reprezentanc
"Zelo smo zadovoljni, da smo dobili skupino v Istanbulu, saj so letalske povezave med Ljubljano in največjim turškim mestom odlične, poleg tega pa je tudi skupina tekmovalno res ugodna, saj se zagotovo lahko borimo vsaj za drugo mesto. Ustreza nam tudi nadaljevanje, kjer se bomo križali s skupino A, kjer lahko prav tako premagamo kogar koli. V Istanbulu pričakujemo še več slovenskih navijačev, kot jih je bilo v Varšavi, upamo pa, da se bo ponovila invazija, kot je bila na Beograd. S projektom svetovnega prvenstva smo začeli že v oktobru, pogovori za pripravljalne tekme že tečejo, potrditi jih mora še novi selektor, spomladi pa bomo ponovili odlično izkušnjo letošnjega leta in spet obiskali vse igralce, na katere bo računal selektor, v tujini in doma."

Matjaž Smodiš, kapetan slovenske reprezentance in igralec CSKA-ja
"Dobili smo najbolj atraktivnega nasprotnika in igramo v Istanbulu, kar je dobro tudi za navijače. Ostale ekipe so vse premagljive, ne vidim moštva, ki bi se ga bali, čeprav nikogar ne smemo podcenjevati. Vsako tekmo moramo odigrati maksimalno in videti, kam nas bo to prineslo."

Boštjan Nachbar, reprezentant Slovenije in igralec Efes Pilsna
"Žreba sem se prvič udeležil v živo, in lahko rečem, da je bil dogodek zanimiv, vse skupaj pa je bilo precej napeto, saj so pričakovanja velika. Dobili smo skupino, ki je atraktivna in tudi takšna, da se iz nje da izvleči dober rezultat za nadaljevanje. Sam nerad govorim ali je vse skupaj ugodno ali ne, moramo pa biti zadovoljni, saj smo dobili atraktivno ZDA, dobro ekipo Brazilije, stare znance Hrvate, s katerimi bomo spet šli na nož, in pa malce manj poznane, a vseeno dobre Irance in Tunizijce."

Jaka Lakovič, reprezentant in igralec Barcelone
"Skupina je zelo atraktivna, sicer ni najlažja, je pa res, da se taka reprezentanca, kot je naša ne sme obremenjevati z nasprotniki, temveč mora iz tekme v tekmo misliti le na zmago. Skupina bi lahko bila še težja, dobro pa je, da so v njej tudi Američani, saj se tako z njimi ne moremo pomeriti v osmini finala in četrtfinalu."

Odmevi na žreb za košarkarski SP