V okviru priprav na svetovno prvenstvo je Slovenija krstila tudi novo dvorano v Stožicah in po podaljšku izgubila proti svetovnim prvakom Špancem. Foto: Reuters
V okviru priprav na svetovno prvenstvo je Slovenija krstila tudi novo dvorano v Stožicah in po podaljšku izgubila proti svetovnim prvakom Špancem. Foto: Reuters
Jaka Lakovič
Jaka Lakovič je bil na prijateljskih tekmah nenatančen. Njegovi koši bodo seveda v Turčiji nepogrešljivi. Foto: EPA
Košarkarji želijo odpraviti še zadnje napake

Strokovni štab je z dozdajšnjim delom priprav na svetovno prvenstvo, ki se bo v Turčiji začelo čez en teden, zadovoljen, še posebej zato, ker ni bilo težjih poškodb, tako da bo lahko selektor Memi Bečirović v Carigradu računal na vse najboljše igralce. Primož Brezec, ki si je zlomil nos, bo do začetka SP-ja pripravljen, kar je zelo pomembno, saj je Slovenija pod košem šibka.

Dober izbor pripravljalnih tekem
"V Kranjski Gori nas čakajo še štirje treningi, nato pa v četrtek dopoldan odpotujemo v Carigrad, kjer bomo pred prvo tekmo s Tunizijo opravili še štiri treninge. Izbor 15 prijateljskih tekem se je izkazal kot dober, saj so igralci, ki v klubski sezoni niso veliko igrali, prišli v formo," je povedal direktor reprezentance Matej Avanzo.

Bečirovič bo v torek črtal dve imeni
Memi Bečirovič, ki bo v torek sporočil končni seznam 12 igralcev, se zaveda, da so zadnje pripravljalne tekme razkrile nekatere pomanjkljivosti v igri. V Kranjski Gori želi popraviti predvsem "igro v obrambi, napad proti conski postavitvi, se pravi boljše gibanje in pomaganje, ter uigravanje določenih akcij". O nastopu Sanija Bečiroviča po težavah z ramenom ni več dvoma.

Proti Tuniziji stoodstotni
Kapetan Jaka Lakovič je prav tako zadovoljen z dozdajšnjim delom. "Priprave so bile intenzivne, imeli smo veliko tekem, na katerih smo prišli v pravi tekmovalni ritem. Na zadnjih treningih bomo dorekli še določene podrobnosti, tako da verjamem, da bomo proti Tuniziji že stoodstotno pripravljeni."

Osvojiti 2. mesto v skupini B
Primož Brezec je spregovoril o ciljih na SP-ju: "Vsi si želimo, da bi v predtekmovalni skupini osvojili drugo mesto, s čimer bi imeli v osmini finala nekoliko lažjega tekmeca, verjetno Avstralijo ali Nemčijo. Zagotovo pa si ne želimo Argentine ali Srbije. Zmaga v osmini finala bi pomenila izpolnitev cilja."

Tudi G. Dragić optimističen
Dobro vzdušje v ekipi in optimizem sta po mnenju Gorana Dragića glavna aduta Slovenije. "Vsi komaj čakamo, da se začne svetovno prvenstvo, saj vemo, da smo dobro delali v pripravljalnem obdobju in da lahko na svetovnem prvenstvu naredimo dober rezultat. Prepričan sem, da bomo določene pomanjkljivosti odpravili do prvih tekem."

Košarkarji želijo odpraviti še zadnje napake