Ott Tänak se je veselil 15. zmage, prve v letošnji sezoni. Foto: EPA
Ott Tänak se je veselil 15. zmage, prve v letošnji sezoni. Foto: EPA

Na koncu je imel kar minuto in tri sekunde prednosti pred Ircem Craigom Breenom (Ford) ter minuto in 33 sekund pred moštvenim kolegom, Špancem Danijem Sordom.

V skupnem seštevku je vodstvo zadržal Finec Kalle Rovanperä (Toyota), ki je tokrat zasedel peto mesto. Finec ima zdaj 120, Belgijec Thierry Neuville 65, Tänak pa 62 točk.

Sorodna novica Tänak v vodstvu na reliju po Sardiniji

Vodstvo prevzel v soboto
Ott Tänak
se je v vodstvo prebil po sobotni etapi, po odstopu do tedaj vodilnega Finca Esapekke Lappija, ki je na prvi hitrostni preizkušnji doživel nesrečo. Lappi je bil v vodstvu po predčasno končanem drugem dnevu relija, v petek so namreč morali prireditelji zaradi varnosti oziroma težav pri dostopu do trase odpovedati del načrtovanega programa, v soboto pa je že zjutraj zdrsnil s ceste, dirkalnik pa je izgubil levo zadnje kolo in dele vzmetenja.

Tudi v soboto so imeli na Sardiniji precej logističnih težav, na zadnji hitrostni preizkušnji dneva je namreč Fordov dirkač Adrien Fourmaux zletel s ceste, zato so jo ustavili, nekaterim dirkačem za njim pa so varnostniki ob progi pokazali rdečo zastavo za prekinitev dirke, zato so ta del odpeljali kot etapo v netekmovalnem ritmu.

Zadnji dan je bilo manj razburljivo, na sporedu so bili še štirje "brzinci" in Estonec je prednost še povečal, na koncu je bil pred najbližjim tekmecem več kot minuto.

Zadovoljen z delom ekipe
"Zelo zahtevna dirka je bila, še posebej z novimi hibridnimi dirkalniki. Zadovoljen sem zaradi celotne ekipe, še zlasti naših mehanikov, ki so res garali celotno lansko sezono, da so pripravili nov avtomobil. Ta reli nikakor ni lahek in uspelo nam je narediti nekaj velikih korakov," je bil po uspehu zadovoljen Tänak.

Naslednja dirka bo preizkušnja v Keniji med 23. in 26. junijem.

Tänak zmagovalec relija po Sardiniji