Francesco Bagnaia je zmagal tretjič v tej sezoni. Foto: EPA
Francesco Bagnaia je zmagal tretjič v tej sezoni. Foto: EPA

Na oder za zmagovalce sta se zavihtela še dva motociklista iz ekipe Pramac Ducati, Španec Jorge Martin in Francoz Johann Zarco. Z novo zmago je Bagnaia povečal naskok v skupnem seštevku, kjer je imel do tega konca tedna le točko prednosti pred rojakom Marcom Bezzecchijem (Ducati VR46). Ta je bil v soboto na sprinterski dirki drugi, nedeljsko dirko pa je končal na osmem mestu in po novem zaostaja za 21 točk

V Mugellu je imel Bagnaia vse v svojih rokah. Tekmeca na tovarniških KTM Brad Binder in Jack Miller sta bila konkurenčna le v začetnih krogih, pozneje so vajeti prevzeli dirkači na tovarniških ducatijih oziroma podružničnih ekipah.

Zarco ob koncu do stopničk

Dve tretjini dirke je tako Bagnaia osamljen vozil na prvem mestu. Za njim pa je bilo bolj zanimivo, čeprav je bil na koncu tudi Martin dokaj zanesljivo drugi. Šele v zadnji tretjini pa se je na tretjo stopničko prebil Zarco, prej je bil tam Italijan Luca Marini (Ducati VR46), ki pa se je moral po prehitevanju Francoza zadovoljiti s četrtim mestom.

"Presrečen sem, nisem si mislil, da bo konec tedna tako uspešen. Vsi v ekipi smo opravili sijajno delo, zdaj nas čaka Sachsenring, a v tem trenutku bi rad le užival. To je eden mojih najboljših dirkaških koncev tedna v karieri," je dejal nadvse zadovoljni Bagnaia. Takoj po koncu – in še preden se je vrnil v bokse – so mu navijači ob stezi pripravili slavje v slogu Rossija, tokrat je bil svetovni prvak deležen dobrot z ražnja.

Naslednja preizkušnja čaka motocikliste že prihodnji teden, ko bo na vrsti dirka na Sachsenringu v Nemčiji.

Rins si je zlomil nogo

V soboto si je na sprinterski dirki desno nogo zlomil Alex Rins, je sporočila njegova ekipa LCR Honda. 27-letni Španec je padel v četrtem krogu. Potem so ga prepeljali v bolnišnico Careggi v Firencah, kjer je pregled razkril zloma golenice in mečnice. "Čaka ga operacija na univerzitetni kliniki Careggi, kjer mu bodo zdravniki vstavili zunanjo oporo in zmanjšali oteklino. Ko bo stanje stabilno, bo odšel na zaključno operacijo v Španijo," je po padcu prek Twitterja sporočila njegova ekipa.

Bagnaia sanjski konec tedna v Mugellu zaokrožil z zmago
MotoGP, končni vrstni red:             
 1. F. BAGNAIA    ITA/Ducati  41:16,863
 2. J. MARTIN     ŠPA/Ducati     +1,067
 3. J. ZARCO      FRA/Ducati      1,977
 4. L. MARINI     ITA/Ducati      4,625
 5. B. BINDER     JAR/KTM         8,925
 6. A. ESPARGARO  ŠPA/Aprilia    10,908
                                       
Moto2:                                 
 1. P. ACOSTA      ŠPA/Kalex  35:38,328
 2. S. LOWES        VB/Kalex     +6,194
 3. J. DIXON        VB/Kalex      8,852
                                       
Moto3:                                 
 1. D. HOLGADO     ŠPA/KTM    33:27,315
 2. D. ONCU        TUR/KTM       +0,051
 3. A. SASAKI      JAP/Husqvarna  0,056