Marca Marqueza so po dirki prepeljali v Barcelono, kjer je bil operiran. Foto: Reuters
Marca Marqueza so po dirki prepeljali v Barcelono, kjer je bil operiran. Foto: Reuters

O tem je italijanskim medijem sicer že v ponedeljek v Barceloni v bolnišnici Dexeus razlagal Mir, ki je dejal, da bo 26-letni Katalonec kljub uspešni operaciji v bitki s časom za Brno, ki bo na sporedu 9. avgusta. To je po mnenju kirurga prvi realni cilj, ki si ga Marquez lahko postavi med okrevanjem.

"Prioriteta je, da se je izognil poškodbi živca, vsaj tako se zdi takoj po operaciji. O času okrevanja pa je še nekoliko prezgodaj govoriti," je razložil Mir in namignil, da bi v slabih treh tednih Marquez lahko spet dirkal.

Osemkratni svetovni prvak je na nedeljski prvi dirki sezone v Jerezu padel ob sijajni vrnitvi po napaki v prvi polovici dirke. Pozneje je napredoval vse do tretjega mesta, napadal na koncu drugega rojaka Mavericka Vinalesa, nato je izgubil nadzor nad motociklom in grdo padel.

Tovarniško moštvo Honde je takoj po dirki sporočilo, da starejšega Marqueza ne bodo nadomestili z drugim dirkačem, tako bo njegov brat Alex Marquez kot edini predstavnik moštva Repsol sam dirkal na VN Andaluzije, ki bo ta konec tedna prav tako ta v Jerezu. Prvo preizkušnjo sezone je v nedeljo dobil Francoz Fabio Quartararo pred Vinalesom in Italijanom Andreo Doviziosom.

Zanardi premeščen v rehabilitacijski center

Nekdanjega dirkača formule ena in serije CART ter uspešnega paraolimpijca Alessandra Zanardija so zaradi izboljšanja splošnega kliničnega stanja in nevrološke slike iz bolnišnice v Sieni preselili v nevrološko-rehabilitacijski center v bližini Lecca v Lombardiji. 53-letni Italijan se je 19. junija hudo poškodoval v nesreči s kolesom na ročni pogon in prestal tri operacije glave. Na dirki paraolimpijcev Obiettivo Tricolore je na spustu izgubil nadzor nad kolesom in trčil v tovornjak. Na paraolimpijskih igrah v Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016 je osvojil šest kolajn, štiri zlate in dve srebrni.

Vodja Honde: Ne bomo odštevali dni do Marquezove vrnitve