Marc Marquez je moral lansko sezono po padcu na uvodni dirki izpustiti, zdaj pa še ni jasno, ali bo letošnjo lahko začel 28. marca v Katarju. Foto: Reuters
Marc Marquez je moral lansko sezono po padcu na uvodni dirki izpustiti, zdaj pa še ni jasno, ali bo letošnjo lahko začel 28. marca v Katarju. Foto: Reuters

Odličen motociklist, šestkratni prvak v razredu MotoGP, še vedno okreva po lanskem zlomu nadlahtnice na prvi dirki sezone julija v Jerezu. Po prvi operaciji je zaradi prehitre vrnitve, premaknjenih ploščic v nadlahtnici, novih dveh operacijah in okužbe tkiva okoli zloma, moral na na poti vrnitve čez številne ovire.

Na predstavitvi ekipe Repsol Honda je Marquez zdaj priznal, da ne ve, ali bo sploh na startu prvih dveh dirk nove sezone. Ti bosta v Katarju 28. marca in 4. aprila. Španec bo namreč zaradi dolgotrajnega okrevanja izpustil marčevska testiranja v Katarju na isti stezi v Losailu.

"Pri okrevanju gre z vsakim korakom na bolje, a ne vem, kdaj se bom lahko vrnil," je sporočil Marquez.

Cilj je nastop v Katarju, pri tem pa bodo imeli glavno besedo zdravniki. Prehitevanja pri vrnitvi tokrat ne bo. "Zdaj vsakič, ko obiščem zdravnika, prejmem dobre novice. To je zelo pomembno, saj je bilo zadnje leto zame zelo zahtevno," je dodal osemkratni svetovni prvak.

"Moram prisluhniti telesu, zdravnikom in fizioterapevtom. Doma sem povečal intenzivnost treningov, a nihče ne ve, kdaj bom pripravljen za vrnitev na dirkališča. Pomembno je, da se v zadnjih tednih vsak dan počutim bolje."

"Pogrešam ekipo, dirkanje, adrenalin ... vse. Morda bo trajalo eno, morda dve dirki, mogoče pa kar pol sezone, da bom dobri stari Marc," je še dejal Marquez.

Marquez še ne ve natančno, kdaj se bo lahko vrnil