Marc Marquez je osemkratni svetovni prvak. Foto: EPA
Marc Marquez je osemkratni svetovni prvak. Foto: EPA

Svetovni prvak razreda MotoGP je pretekli teden sicer prestal še drugo operacijo, kjer so mu kirurgi popravili poškodovano titanovo ploščico. V Avstriji bo tako namesto njega znova dirkal Nemec Stefan Bradl, ki je bil na zadnji dirki v Brnu 18. V Spielbergu bosta dve dirki, a Honda še ni sporočila, ali bo Marquez mogoče pripravljen za drugo preizkušnjo, ki bo 23. avgusta.

Konec sezone na Portugalskem

SPORED SEZONE 2020          
                    
Katar/Lusail brez dirke/Nagašima/Arenas
Španija/Jerez Quartararo/Marini/Arenas
Andaluzija/Jerez Quar/Bastianini/Suzuki
Češka/Brno   Binder/Bastianini/Foggia
                    
 16. 8.: Avstrija/Spielberg      
 23. 8.: Štajerska/Spielberg      
 13. 9.: San Marino/Misano       
 20. 9.: Emilia Romagna/Misano     
 27. 9.: Katalonija/Barcelona     
11. 10.: Francija/Le Mans       
18. 10.: Aragonija/Aragon       
25. 10.: Teruel/Aragon         
 8. 11.: Evropa/Valencia        
15. 11.: Valencia/Valencia       
22. 11.: Portugalska/Portimao     

Vodstvo tekmovanja je medtem potrdilo, da bo sklepna dirka letošnje sezone, 22. novembra, potekala na Portugalskem v Portimau, kjer si želijo tudi gledalce. 14. dirka sezone bo na sporedu teden dni po prvotno načrtovanem koncu v Valencii. V razredih Moto2 in Moto3 bo to 15. dirka sezone, saj so se dirkači v teh dveh kategorijah merili tudi marca v Katarju, preden je bila sezona prekinjena zaradi pandemije koronavirusne bolezni 19.

Dirkališče Algarve bo prvič gostilo najboljše motocikliste na svetu, mesec dni pred tem (23.–25. oktober) pa bo prvič gostilo voznike formule 1. MotoGP je na Portugalskem zadnjič gostoval maja 2012, ko so se dirkači merili na dirkališču v Estorilu. "Delamo v smeri, da bi lahko dirko izpeljali pred gledalci. Želimo si, da bi v dirkaškem koncu tedna lahko gostili 30 tisoč navijačev, potem pa se bomo z Dorno in zdravstvenimi organi odločili o prihodnjih korakih," je dejal vodja dirkališča Paulo Pinheiro. Rita Marques, portugalska sekretarka za turizem, je že konec julija dejala, da bo tudi VN Portugalske v F1 potekala ob prisotnosti navijačev.