Fabio Quartararo je dobil obe uvodni dirki elitnega motociklističnega razreda MotoGP. Foto: EPA
Fabio Quartararo je dobil obe uvodni dirki elitnega motociklističnega razreda MotoGP. Foto: EPA

Dirke v argentinskem Termas de Rio Hondu, malezijskem Sepangu in tajskem Buriramu so bile sprva prestavljene, zdaj pa so jih morali dokončno odpovedati zaradi pandemije virusa SARS-CoV-2 in številnih drugih oteževalnih okoliščin, so sporočili pri motoGP v izjavi za javnost.

Z vsemi prizorišči se še pogajajo za datume v prihodnji sezoni, medtem ko je Dorna, sicer lastnica pravic tekmovanja motoGP, podaljšala pogodbo s tajskim dirkališčem, ki bo do vključno sezone 2026 gostilo dirke svetovnega prvenstva.

Kje bo zadnja dirka okrnjene sezone?
V zameno za tri odpovedi so organizatorji sporočili, da bodo v koledar dodali še eno dirko. Ta bo na sporedu 22. novembra, teden dni po VN Valencie, potekala pa bo v Evropi. Vodstvo tekmovanja bo prizorišče razkrilo 10. avgusta. V koledarju za sezono 2020 bo torej 15 dirk.

V motoGP-ju so doslej v celoti izpeljali dve dirki v Jerezu, marca pa so v Katarju dirkali le v razredih moto3 in moto2. V kraljevskem razredu je na obeh preizkušnjah slavil Francoz Fabio Quartararo, medtem ko je zaradi zloma nadlahtnice po padcu na prvi dirki v Jerezu v tej sezoni še brez točk osemkratni svetovni prvak Marc Marquez.

Naslednjič bodo najboljši motociklisti na startu na VN Češke v Brnu, ki bo na sporedu 9. avgusta.