Valentino Rossi za Yamaho vozi od leta 2004, vmes je bil dve sezoni (2011‒2012) pri Ducatiju. Maverick Vinales je k Yamahi prišel v sezoni 2017. Foto: Reuters
Valentino Rossi za Yamaho vozi od leta 2004, vmes je bil dve sezoni (2011‒2012) pri Ducatiju. Maverick Vinales je k Yamahi prišel v sezoni 2017. Foto: Reuters

Quartararo, ki je trenutno član ekipe Petronas Yamaha SRT, bo prihodnje leto v razredu MotoGP dirkal ob boku Španca Mavericka Vinalesa, ki je pogodbo s tovarniško ekipo Monster Energy Yamaha podaljšal v torek, in sicer do leta 2022. Quartararo je podpisal dvoletno pogodbo.

Odgovore mu lahko dajo samo steza in prve dirke
40-letni Rossi, sedemkratni svetovni prvak v razredu MotoGP, bo marca začel že svojo 25. sezono v svetovnem prvenstvu. Na 402 dirkah je zmagal kar 89-krat.

"Yamaha me je na začetku leta prosila, naj se odločim glede svoje prihodnosti. Moj prvi cilj je, da bi bil letos čim konkurenčnejši, pa tudi, da bi nadaljeval v razredu MotoGP tudi leta 2021. Preden se odločim za to, pa moram najti odgovore, ki mi jih lahko dajo samo steza in prve dirke," je povedal Italijan.

Jarvis: Vedno dobrodošel pri Yamahi
Šef Yamahe Lin Jarvis je pojasnil, da razume Rossijev položaj, a da so se morali hitro odločiti glede prihodnosti, saj za mlade dirkače, kot je Quartararo, med različnimi moštvi vlada velik boj.

Je pa poudaril, da je Rossi pri Yamahi vedno dobrodošel, kakršna koli že bo njegova končna odločitev.

"Če bo nadaljeval kariero, mu bomo zagotovili motocikel YZR-M1 in polno inženirsko podporo," je dejal Jarvis. Če se bo upokojil, pa bo postal ambasador Yamahe in mentor mladim dirkačem.

Začetek sezone 8. marca v Dohi
Quartararo se je kot novinec v najmočnejšem razredu v lanski sezoni sedemkrat uvrstil na stopničke (petkrat je bil drugi) in si šestkrat privozil najboljši štartni položaj.

Letošnja sezona se bo začela 8. marca v Dohi v Katarju.