V domžalski ekipi vlada pozitivno vzdušje. Foto: www.alesfevzer.com
V domžalski ekipi vlada pozitivno vzdušje. Foto: www.alesfevzer.com
Jokićevo prvo klubsko gostovanje v Sloveniji
Domžale želijo prek Ufe v 3. predkrog Evropske lige

"Pomerili se bomo z ruskim strojem, ekipo, ki je izredno organizirana in po kakovosti spada v rang lanskega tekmeca Freiburga. Zavedamo se, kaj nas v četrtek čaka, a to nikakor ne znižuje naših ambicij. Smo tekmovalno ambiciozni, želja je uvrstitev v tretji krog," je na novinarski konferenci povedal trener Simon Rožman.

Pred povratnim obračunom, ki se bo začel v četrtek ob 20.30, je še dejal: "Za napredovanje bomo morali biti maksimalni na vseh ravneh, ob tem bomo potrebovali še kanček dodatne energije, za katero upamo, da bo prišla s tribun. Nogometaši so pripravljeni, željni, ambiciozni in se v obračun podajajo v odlični formi."

Da si nove evropske senzacije želijo tudi nogometaši, poudarja branilec Matija Širok, ki zagotavlja, da se bodo rumeni bojevniki znova borili do zadnjih atomov moči. “Že večkrat smo dokazali, da smo konkurenčni tudi najboljšim. Odlično delo skozi sezono se kaže prav na teh evropskih tekmah, kjer se želimo v čim boljši luči prikazati nogometni javnosti. Smo zelo motivirani, v garderobi vlada pozitiven utrip, ki ga želimo prenesti tudi na zelenico. Na prvi tekmi smo dosegli dobro izhodišče, pred svojimi navijači pa ga želimo v četrtek nadgraditi do te mere, da bomo na koncu mi tisti, ki se bomo veselili. Ne bo lahko, a smo pravi kolektiv, ki lahko premosti tudi najvišje ovire.“

Član Ufe je kapetan slovenske reprezentance Bojan Jokić.

Če bo Domžalčanom uspelo, bodo v nadaljevanju igrali proti boljšemu dvoboja med madžarskim Honvedom in luksemburškim Progresom Niedercornom. Madžari so prvi dvoboj dobili z 1:0.

Zahtevna naloga za Velenjčane
Ob 20.30 bodo svojo povratno tekmo začeli tudi Velenjčani, v Bukarešti se bodo merili s FCSB-jem oziroma Steauo, ki je na prvi tekmi v gosteh slavila z 2:0. Izbrance Marijana Pušnika tako čaka zelo zahtevna naloga za obstanek v Evropi, kar bi jim prineslo 3. krog in boljšega iz obračuna med Slavijo Sofijo in splitskim Hajdukom. Hrvati so prvo tekmo dobili z 1:0.

EVROPSKA LIGA
2. PREDKROG, povratna tekma

Četrtek ob 20.30:
DOMŽALE - UFA (RUS) 0:0

Sodnik: Arnold Hunter (Severna Irska)

V krepkem tisku je izid prve tekme.

Jokićevo prvo klubsko gostovanje v Sloveniji
Domžale želijo prek Ufe v 3. predkrog Evropske lige