Med Ondrejem Kudelo in Glenom Kamarajem je na tekmi med Glasgow Rangersi in praško Slavio zavrela kri. Foto: EPA
Med Ondrejem Kudelo in Glenom Kamarajem je na tekmi med Glasgow Rangersi in praško Slavio zavrela kri. Foto: EPA

Kudela se je na tekmi osmine finala Evropske lige proti Glasgow Rangersom zapletel v incident s Fincem Glenom Kamarajem. Tega je Čeh rasistično žalil, Kamara pa mu je neprimerne besede vrnil s fizičnim napadom po tekmi.

Nad obnašanjem Kudele je bil ogorčen tudi trener Rangersov Steven Gerrard. Foto: EPA
Nad obnašanjem Kudele je bil ogorčen tudi trener Rangersov Steven Gerrard. Foto: EPA

Kudela bo počival še devet tekem – eno tekmo kazni je že prestal –, tako da ne bo mogel pomagati soigralcem v četrtfinalu Evropske lige proti Arsenalu, Kamara pa se bo hladil tri tekme, je še sporočila Uefa.

Glede na to, da je Uefa dodala, da izrečena kazen velja tako za klubske kot reprezentančne tekme pod njenim okriljem, je jasno, da Kudela, ki se je Slavii pridružil leta 2018, ne bo mogel nastopiti na letošnjem evropskem prvenstvu, ki ga bo gostilo 12 držav. Namreč, v primeru, da bi se Slavia uvrstila v veliki finale Evropske lige, bi mu ostalo še pet tekem kazni.

Kudela je sicer priznal, da se je verbalno lotil Kamaraja, vendar je zanikal, da bi bile žalitve povezane s temno poltjo finskega nogometaša. Branilec Slavie je do zdaj odigral osem tekem za češko izbrano vrsto, ki bo na EP-ju nastopila v skupini s Hrvaško, Anglijo in Škotsko.

Kazen doletela tudi Crveno zvezdo

Uefa je kazen izrekla tudi Crveni zvezdi. Zaradi žaljenja švedskega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića na tekmi Evropske lige letos februarja, bodo morali Beograjčani naslednji dve srečanji igrati pred praznimi tribunami, hkrati pa bodo morali nositi na dresih napis #NoToRacism, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug, sklicujoč se na portal Mozzart sport. Hkrati bo morala na račun Evropske nogometne zveze nakazati 25 tisoč evrov zaradi primera Ibrahimović ter 5000 evrov zaradi nespoštovanja protokola v pandemiji koronavirusne bolezni 19.