Jasmin Mešanović in soigralci bodo morali biti agresivnejši kot na prvi tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
Jasmin Mešanović in soigralci bodo morali biti agresivnejši kot na prvi tekmi. Foto: www.alesfevzer.com
Steven Gerrard
Steven Gerrard je trener Rangersa od 4. maja letos. Foto: EPA
Gerrard: Naivno je pričakovati lahko tekmo
Milanič želi z napadalno igro priti do nevarnih prekinitev

Na prvem srečanju na Ibrox Parku je bilo prejšnji četrtek 3:1 za Škote. "Kar vidim pri fantih, je, da komaj čakajo tekmo. Moramo prebiti njihov prvi blok, če nas bodo visoko napadli, potem imamo vse možnosti in kakovost za uspeh, saj znamo dobro odigrati v medprostoru. Če se bodo zaprli in nam stisnili vezne igralce, bomo morali priložnosti iskati prek bokov. Nimajo veliko visokih igralcev, a imajo izredno hitre, zato bomo morali zelo paziti tudi na morebitne protinapade. Potrebna bo zelo raznovrstna igra," je na novinarski konferenci pred tekmo razmišljal Milanič.

"Odigrati moramo tekmo s čim manj napakami v obrambi, v napadu pa moramo poskušati biti razigrani kot proti Gorici. V Glasgowu smo tudi mi imeli svoje priložnosti. V tekmo moramo iti neobremenjeni in vedeti, da lahko naredimo dober izid," je dodal napadalec Jasmin Mešanović.

Milanič: V Glasgowu smo bili preveč popustljivi
V domačem taboru poudarjajo, da morajo popraviti borbenost v neposrednih medsebojnih dvobojih ena na ena, kar je v Glasgowu manjkalo. "Bili smo preveč popustljivi in tekmec je dobil energijo. Jasno je, da si oni želijo dvoboj, zelo agresivni pa so tudi tudi brez žoge. Na Škotskem smo imeli predolgo težave z njihovo agresivnostjo, a smo v prvem polčasu prikazali veliko kombinatorike, kar nekajkrat smo prišli v nevaren položaj in imeli dobre zaključke," pravi Milanič in kot eno izmed prednosti Maribora navaja nevarno igro ob prekinitvah. "Treba bo veliko napadati za kote in prekrške okrog njihovega kazenskega prostora."

Milanič še opozarja, da mora Maribor izkoristiti prostor, ki ga Rangersi puščajo ob pritisku, in prav temu elementu so bili posvečeni zadnji treningi: "Fantje morajo verjeti, da bo prostor, saj smo ga imeli tudi v Glasgowu. Tam so imeli Rangersi veliko pomoč s tribun, malo smo pomagali sami, ko smo jim prepustili preveč pobude, in tudi to moramo spremeniti. Tekmec je kakovosten, ima hitrost in je nevaren v protinapadih, goji tudi igro, ki je zelo neposredna na gol. Mi bomo morali napadati, kar se da tudi tako, da moštvo ni nikoli odprto."

Pri Mariboru še vedno manjkata poškodovana Martin Milec in Aleksander Rajčević, drugi so pripravljeni za tekmo. Trener računa tudi na izdatno podporo s tribun. V klubu pozivajo navijače, naj izkoristijo brezplačen mestni avtobusni prevoz po 17. uri za imetnike vstopnic. Sodnik bo Belgijec Jonathan Lardot.
Gerrard: Sposobni smo iztržiti ugoden izid
Rangersi so po remiju v uvodnem krogu škotskega prvenstva v Aberdeenu (1:1) v nedeljo doma z 2:0 premagali St. Mirren. Že v prve pol ure sta zadela Alfredo Morelos in Connor Goldson, od 31. minute pa so varovanci Stevena Gerrarda igrali z igralcem manj.
"Gotovo je pred nami težka preizkušnja. Naivno bi bilo, če bi moji fantje menili, da je delo že opravljeno. Vemo, da ima Maribor izkušnje z igranjem v Ligi prvakov, toda mislim, da smo sposobni iztržiti ugoden izid. Zaupam vsem igralcem, prepričan sem, da bodo garali za dres Rangersov," je pred srečanjem v Mariboru povedal Gerrard.

3. predkrog, povratna tekma

Četrtek ob 20.15:
MARIBOR - RANGERS 1:3

Sodnik: Jonathan Lardot (Belgija)
V odebeljenem tisku je izid prve tekme.

Gerrard: Naivno je pričakovati lahko tekmo
Milanič želi z napadalno igro priti do nevarnih prekinitev