Jose Mourinho je medaljo za drugo mesto, ki mu jo je okoli vratu obesil predsednik Uefe Aleksander Čeferin, takoj pospravil v roko in jo ob odhodu s stadiona stisnil v roke mlademu navijaču. Foto: Reuters
Jose Mourinho je medaljo za drugo mesto, ki mu jo je okoli vratu obesil predsednik Uefe Aleksander Čeferin, takoj pospravil v roko in jo ob odhodu s stadiona stisnil v roke mlademu navijaču. Foto: Reuters

Finale Evropske lige med Sevillo in Romo v Budimpešti se je začel maja in končal junija. Dvoboj se je v podaljških tako zavlekel, da je ob številnih prekinitvah odvzel čar nogometni igri, a dramatičnosti ne gre oporekati.

Na koncu so o zmagovalcu odločale enajstmetrovke, ki so pripadle Špancem. Sevilla je izkoristila vse štiri strele z bele točke, Roma je zapravila dve od treh in Mourinho je moral priznati prvi poraz v finalih.

Pred tem je leta 2003 slavil s Portom v Pokalu Uefa, leto pozneje prav tako s Portugalci v Ligi prvakov, leta 2010 z Interjem v Ligi prvakov, leta 2017 z Manchester Unitedom v Evropski ligi in lani z Romo v Konferenčni ligi.

"Nocoj smo umrli zaradi mentalne in fizične utrujenosti. Toliko je dogodkov, o katerih bi lahko govoril. Ostali smo brez lovorike v rokah, a smo ponosni," je za RomaPress povedal 60-letni Portugalec, ki je čustveno spremljal vsako potezo ob avt liniji in se nekajkrat zapletel v spor tako s sodniki kot klopjo Seville.

Sorodna novica Sevilla strla Romo po 11-m in ostaja kraljica Evropske lige

"Lahko izgubiš dvoboj, toda nikoli svojega profesionalizma. Zmagal sem v petih finalih, tega izgubil, ampak nikoli še nisem bil tako ponosen kot nocoj. Fantje so dali vse od sebe," je povedal Mourinho.

"Resnica je, da smo vsi zelo žalostni. Domov bomo prišli utrujeni na smrt zaradi nepoštenega sojenja. Odlična tekma, odličen finale, toda sodnik je bil španski. Preveč nam je pokazal rumenih kartonov, nato Lameli ni dal drugega rumenega, na koncu pa je prav on streljal enajstmetrovko," je bentil Mourinho.

Govorice so, da se za Mourinha zanimata tako Real Madrid kot Paris SG. "Moja prihodnost? Pred meseci sem že povedal, da če bi imel stike s katerim koli klubom, bi takoj povedal lastnikom. Nič ne bi naredil skrivoma. Govoril sem s klubom, ko so decembra vzpostavili stik s portugalsko zvezo. Do zdaj nisem govoril z nikomer. Ne morem reči, ali bom ostal. Imam še leto pogodbe z Romo in s te strani je vse jasno," je še povedal Mourinho.