Mura se je prebila v 2. predkrog in pobrala še dodatnih 260 tisoč evrov Uefine nagrade. Foto: www.alesfevzer.com
Mura se je prebila v 2. predkrog in pobrala še dodatnih 260 tisoč evrov Uefine nagrade. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski prvaki so v Budimpešto pripotovali brez Luke Bobičanca. Čeprav je imel najboljši soboški posameznik v pretekli sezoni na zadnjem testu na okužbo s koronavirusom negativen izid, je moral zaradi karantene izpustiti preveč treningov in je izgubil tekmovalno pripravljenost. Na drugi strani je Nömme Kalju prišel na Madžarsko z močno zdesetkano zasedbo. Od 14 nogometašev, ki so bili konec avgusta okuženi, sta pripotovala le dva in v takšni postavi ni bil kos Muri.

Tekmo bi sicer morali odigrati že konec avgusta, a so jo zaradi številnih okužb pri estonskem moštvu odpovedali. Uefa je našla nadomesten termin na nevtralnem terenu, kjer so Sobočani vse rešili že v prvem delu, ko so dosegli vse štiri zadetke. Z zmago so se prebili v 2. predkrog Evropske lige, kjer bodo prihodnji četrtek gostili danski Aarhus.

Varovanci Anteja Šimundže so povedli v 17. minuti, ko je s prostega strela z roba kazenskega prostora zadel Kevin Žižek. Deset minut pozneje se je estonska mreža znova zatresla. Nino Kouter je sicer zapravil enajstmetrovko, toda popravil je Žižek. V 33. minuti je lepo akcijo celotnega napada Mure kronal Žiga Kous, na 4:0 pa je nekaj minut pozneje povišal Alen Kozar, ki je streljal z dobrih dvajsetih metrov, vratar Marko Meerits pa je začetniško žogo spustil med nogama v mrežo.


EVROPSKA LIGA 2020/21

1. PREDKROG

Nömme Kalju (EST) – MURA 0:4 (0:4)
Žižek 17., 27., Filipović 33., Kozar 36.
Kouter (Mura) je v 33. minuti zapravil 11-m.

Nömme Kalju: Meerits, Suurväli, Rattasepp, Puri, Raudsepp, Tamm, Jeršov (46./Šustov), Paur, Usta, Demidov, Antonov (89./Liblikmann).

Mura: Obradović, Karničnik, Maruško (46./K. Cipot), Gorenc, Kous, Šturm, Kozar (66./Brkić), Horvat, Kouter (78./Maroša), Žižek, Filipović.

Sodnik: Tim Marshall (Severna Irska)