Andres Vombergar se je uspešno vrnil v Stožice. Foto: www.alesfevzer.com
Andres Vombergar se je uspešno vrnil v Stožice. Foto: www.alesfevzer.com

Trener zmajev Dino Skender je v začetno enajsterico že uvrstil povratnika v moštvo Andresa Vombergarja, ki je znova dokazal, da je pravi specialist za doseganje golov z glavo.

Izjemen strel Ivanovića z glavo
V prvem polčasu sta se ekipi odločili za previdnejši pristop, nekaj terenske premoči so imeli gostje, toda vratar Žiga Frelih dolgo ni imel dela. V 19. minuti je Mihail Caimacov z desne strani podal v kazenski prostor, žoga je bila malce previsoka, a jo je Đorđe Ivanović v skoku le še ujel in jo z glavo poslal prek vratarja gostov Ivana Brkića v mrežo.

Agresivnejša igra gostov, ki so bili nevarni po kotih, bi skorajda obrodila sadove v 23. minuti, toda zadetek po še eni akciji iz kota ni obveljal zaradi prepovedanega položaja.

Bilbija izenačil po podaji iz kota
Drugi polčas je Olimpija začela zelo slabo. V 52. minuti je po kotu z glavo natančno meril Nemanja Bilbija. To je bil velik šok za zmaje, ki se niso pobrali. Minuto zatem se je Frelih izkazal ob nevarnem prodoru hrvaškega napadalca Josip Ivančića.

Gostitelji so se nato le zbrali. Strel Ivanovića iz bližine ni bil najbolj nevaren, Caimacov pa je v 56. minuti od daleč za las zgrešil vrata. Nadaljevanje je prineslo rahlo terensko premoč Olimpije, a brez konkretnejših akcij.

Vombergar odprl vrata v 3. predkrog
V 81. minuti je Matic Fink poslal natančen predložek v kazenski prostor, Vombergar pa je z nebeškim skokom poslal žogo v mrežo in odprl Olimpiji vrata v 3. predkrog.

Đorđe Ivanović je dosegel edini zadetek v prvem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com
Đorđe Ivanović je dosegel edini zadetek v prvem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com

Bilbija unovčil veliko napako Ljaskova
Zrinjski je prejel pravo darilo šest minut pred koncem. Angel Ljaskov je naredil veliko napako, spodrsnilo mu je ob najbolj neugodnem trenutku, žoga je prišla naravnost na nogo Miloša Filipovića, ki je ušel po desni strani in podal pred vrata, kjer je osamljeni Bilbija le še podstavil nogo za 2:2.

Ivanović je imel na nogi zmago
V 90. minuti je imel izjemno priložnost za zmago Ivanović, ko se je sam znašel pred vratarjem Zrinjskega, a je po strelu s 14 metrov zgrešil gol. Neverjetna nezbranost v zaključku akcije nove okrepitve Olimpije.

Ivančić šokiral zmaje v podaljšku
Tako kot drugi polčas so zeleno-beli slabo začeli tudi podaljšek. V 92. minuti je odlični Filipović podal s prostega strela, branilci Olimpije pa so pozabili na Ivančića, ki je iz bližine zlahka matiral Freliha.

"Bunker" Zrinjskega zdržal do konca
Zrinjski je v nadaljevanju podaljška branil prednost. Olimpija je imela pobudo, toda nevarni poskusi od daleč Anteja Vukušića, Timija Maxa Elšnika in Ivanovića vendarle niso bili dovolj natančni za spremembo izida.

Tudi drugi podaljšek je minil v veliki premoči Olimpije. Gostje so zavlačevali, si nabirali kartone, vendar so minute hitro tekle in zmajem je zmanjkalo časa. Konec evropske poti v sezoni 2020/21 je veliko razočaranje za Olimpijo.

Izjavi Samardžića in Gorenca po evropskih tekmah Olimpije in Mure

Samardžić: Gole smo dobili iz naših neumnosti
"Mislim, da je bila tekma enakovredna. Gole smo dobili iz naših neumnosti. Naivno! Trema je pristona pri mladih igralcih in to je bila odločilna tehtnica na tekmi," je povedal branilec Miral Samardžić.

Zrinjski je v pretekli sezoni v prvenstvu BiH-a zasedel tretje mesto za Sarajevom in Željezničarjem, v tej sezoni pa je po sedmih krogih z odigrano tekmo manj na sedmem mestu.

Evropska liga, 2. predkrog:
Olimpija - ZRINJSKI (BiH) * 2:3, 2:2 (1:0)
Ivanović 18., Vombergar 81.; Bilbija 51., 84., Ivančić 94.
* - po podaljšku

Olimpija: Frelih, Ljaskov (91./Bagarić), Korun, Samardžić, Fink, Kapun (106./Kurež), Ostrc (56./Pavlović), Elšnik, Caimacov, Ivanović, Vombergar (85./Vukušić).

Zrinjski: Brkić, Stojkić (73./Ibanez), Barbarić, Jakovljević, Tičinović (78./Čorluka), Jenin, Trebotić (66./Zlomislić), Todorović, Bilbija, Filipović, Ivančić (96./Mašić).

Sodnik: Ricardo de Burgos Bengoechea (Španija)


Kaisar (KAZ) - APOEL (CIP) 1:4 (1:2)
Lobjanidze 6.; De Vincenti 15., 93., Tuhami 25., Atzili 48.

3. predkrog, četrtek, 24. septembra:
APOEL (CIP) - ZRINJSKI (BiH)