Domžalčani gostujejo v 3.600 km oddaljeni Ufi, milijonski prestolnici republike Baškortostan, Foto: www.alesfevzer.com
Domžalčani gostujejo v 3.600 km oddaljeni Ufi, milijonski prestolnici republike Baškortostan, Foto: www.alesfevzer.com
Robert Pušaver (Rudar Velenje)
Trener Rudarja Marijan Pušnik je po visokem porazu z Mariborom v 1. krogu Prve lige našel tudi malce tolažbe: "Mogoče nas bodo zato Romuni še dodatno podcenili." Foto: www.alesfevzer.com
V četrtek igrajo štirje slovenski klubi

Maribor je v 1. krogu premagal albansko ekipo Partizani, Rudar je odpravil sanmarinski Tre Fiori, Domžale pa Široki Brijeg iz Bosne in Hercegovine. V drugem evropskem tekmovanju se jim je pridružila še Olimpija; Ljubljančani so kot prvaki nastopili v 1. krogu kvalifikacij Lige prvakov, toda po neuspehu s Qarabagom so se po novih pravilih preselili v kvalifikacije Evropske lige.
Ufa, Velenje, Tbilisi in Ljubljana
Dolg evropski dan za slovenske klube se začenja ob 16.00, ko se bo v Ufi, prestolnici avtonomne republike Baškortostan začel obračun med Ufo in Domžalami. Za ruske debitante v Evropi igra kapetan Slovenije Bojan Jokić. Zmagovalec dvoboja bo 3. predkrogu igral z boljšim iz dvoboja med budimpeštanskim Honvedom in luksemburškim ekipo Progres Niederkorn.

Rudar Velenje ob 17.30 na stadionu Ob jezeru pričakujejo romunski FCSB iz Bukarešte oziroma Steauo, ki pa zaradi izgubljenih tožb uradno ne sme uporabljati imena, niti se ponašati z lovorikami, med drugim tudi z naslovom evropskega klubskega prvaka iz 1986. Če bi knapom uspel podvig, jih v naslednjem krogu kvalifikacij čaka bodisi Hajduk Split ali pa Slavia iz Sofije.

Vijoličasti po ugoden izid, zmaji po prvi gol sezone
Domžalčani in Velenjčani so v dvoboju izzivalci, medtem ko so Mariborčani in Ljubljančani v svojem paru nosilci in favoriti za napredovanje. Maribor gostuje v Gruziji pri Čihuri, tekma v Tbilisiju se bo začela ob 18.00. Zmagovalca slovensko-gruzijskega para na naslednji stopnji tekmovanja čaka boljši iz obračuna med Osijekom in Rangers.

Slovenski prvaki Olimpija zaključuje dan ob 20.00, ko se bo v Stožicah začel obračun s prvakom Severne Irske Crusaders. Zmagovalec dvoboja se bo na tako imenovani poti prvakov v 3. predkrogu pomeril s poražencem dvoboja Bate Borisov - HJK Helsinki. Bodo zeleno-beli po treh tekmah brez zadetka vendarle dosegli prvi gol nove sezone 2018/19?

EVROPSKA LIGA

2. PREDKROG, prve tekme

Četrtek ob 16.00:
UFA (RUS) - DOMŽALE

Ob 17.30:
RUDAR VELENJE - STEAUA (ROM)

Ob 18.00:
ČIKURA (GRU) - MARIBOR

Ob 20.00:
OLIMPIJA - CRUSADERS (S. IRS)

Povratne tekme bodo 2. avgusta

V četrtek igrajo štirje slovenski klubi