Tako blizu, a tako daleč ... Bojan Jokić je v dresu Ufe končal sanje Domžalčanov. Izenačujoči zadetek je dosegel v 87. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Tako blizu, a tako daleč ... Bojan Jokić je v dresu Ufe končal sanje Domžalčanov. Izenačujoči zadetek je dosegel v 87. minuti. Foto: www.alesfevzer.com
Domžalčani so pustili dober vtis, saj so bili kos favorizirani ruski ekipi. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši velenjskega Rudarja so končali evropsko tekmovanje. Na povratni tekmi so v Bukarešti izgubili proti FCSB oziroma Steaui z 0:4 (0:1). Romuni so že prvo tekmo dobili z 2:0. Foto: www.alesfevzer.com

Domžalski nogometaši, pri katerih so tokrat manjkali poškodovana Petar Franjić in Andraž Kirm ter kaznovani Amedej Vetrih, so bili po zadetku Lovra Bizjaka na dobri poti, da izločijo po Transfermarktu približno štirikrat dražjo ekipo, toda v 87. minuti je udaril Jokić, ki je z izenačujočim zadetkom poskrbel za slovo Domžal od Evrope.

V prvem polčasu ni bilo zadetkov, v strelih je bilo 1:8, pri čemer pa gostje niso poslali nobene žoge v okvir v vrat. Ruska vrata sta najbolj ogrozila Tonči Mujan in Matija Širok.

V 50. minuti pa veselje med 2.500 gledalci v domžalskem Športnem parku. Veliko delo je na levi strani opravil Mujan, prvi strel Agima Ibraimija so branilci Ufe blokirali, nato je do žoge prišel Širok, ki je podal pred vrata, kjer je bil štiri metre od vrat nepokrit Lovro Bizjak.

V 83. minuti je imel Agim Ibraimi zaključno žogo na nogi, ko je bil sam v bližini gola, a žogo poslal mimo desne vratnice. To pa je kaznoval prav Bojan Jokić z močnim in natančnim strelom z 18 metrov, kar je pomenilo napredovanje Rusov.

Ufa bo v nadaljevanju igrala proti luksemburški ekipi Progres Niedercorn (Luksemburg), ki je skupno z 2:1 ugnala madžarsko ekipo Honved.

Rudar nemočen v Bukarešti
Od Evrope se poslavlja tudi Rudar Velenje. Imeli so najslabše izhodišče od slovenske četverice, saj jih je Steaua iz Bukarešte na prvi tekmi ugnala z 2:0. Na povratni tekmi so bili Romuni še bolj prepričljivi, slavili so s 4:0.

Gostitelji so v prvem polčasu enkrat zadeli v polno, z enajstmetrovke v 22. minuti, ko so na začetku drugega dela povedli z 2:0, pa sta oba trenerja posegla po menjavah in preostanek tekme izkoristila za uigravanje.

Steaua se bo v v 3. krogu kvalifikacij pomerila s Hajdukom, ki je s skupnim rezultatom 4:2 premagal ekipo Slavija Sofija.

EVROPSKA LIGA, 2. predkrog, povratni tekmi
Domžale - UFA (RUS) (prva tekma: 0:0)
1:1 (0:0)
2.500; Bizjak 50.; Jokić 87.

Domžale: Milić, Klemenčič, Širok, Bizjak, Ibraimi, Mujan (76./Nicholson), Ibričić, Melnjak, Dobrovoljc, Gnezda Čerin (90./Žužek), Husmani.

Ufa: Belenov, Jokić, Salatić, Živogljadov (57./Suhov), Paurević, Tumasjan, Fatai (69./Zasejev), Nedelcearu, Igboun, Tabidze, Obljakov (73./Carp).

Sodnik: Arnold Hunter (Severna Irska)


STEAUA BUKAREŠTA - Rudar Velenje (prva tekma: 2:0)
4:0 (1:0)
Tanase 22./11-m, Morutan 49., Coman 68., Benzar 93.

Steaua Bukarešta: Balgradean, Balasa, Pintilii (59./Oaka), Nedelcu, Coman (74./Benzar), Tanase (46./Gnohere), Morutan, Junior Morais, Planić, Jakoliš, Popescu.

Rudar: Malnar, Kašnik, Muić, Pišek, Bolha, Šantek (52./Parfitt-Williams), Vasiljević, Tomašević, Šimunac (56./Kamara), Solomun (62./Trifkovič), Pušaver.

Sodnik: Sergej Ivanov (Rusija)